RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De farligste flyselskapene

Sist oppdatert:
Lørdag styrtet et fly fra Kenya Airways i Kamerun, men de er ikke verstinger i forhold til andre flyselskap.

(SIDE2): Statistikk fra Airsafe.com viser at Kenya Airways ligger litt over gjennomsnittet når det gjelder antall flyulykker i Afrika, skriver Teknisk Ukeblad. Selskapet har en ulykkesrate på 2,85 ulykker per en million flygninger.

Mange afrikanske flyselskaper sliter med sikkerheten, noe statistikkene bekrefter. Verstingen og det «farligste» flyselskapet i Afrika er Air Zimbabwe, som har en ulykkesrate på hele 11,54. Royal Jordanian og Egypt Air har også hatt mange ulykker, ifølge statistikkene.

Emirates og Tunis Air, som er de eneste afrikanske selskapene med en ulykkesrate på null.

EU gikk nylig inn for å forby 93 flyselskaper mot å fly i europeisk luftrom.

- Majoriteten av disse selskapene er hjemmehørende i Afrika. De fyller ikke sentrale sikkerhetskrav, og vurderes som for usikre til at de får fly i Europa, sier Bjørn Erlandsen, informasjonsrådgiver i Luftfartstilsynet.

- Generelt er det sikkert å fly, og ulykker kan skje også med selskaper som ikke er på slike lister. Men disse selskapene fyller ikke sikkerhetsnormen i EU og EØS-området, legger Erlandsen til.

Høyest ulykkesrate og verst i Verden er et karibisk flyselskap. Cubana har en ulykkesrate på 18,53 ulykker per en million flygninger.

Andre som kommer høyt på listen er AeroPeru, Iran Air, Turkish Airlines, brasilianske TAM, China Airlines, Air India og Pakistan International Airlines.

Mer statistikk fra Airsafe.com finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere