*Nettavisen* Nyheter.

De fem største britiske ranene

Britene har vært utsatt for en rekke store ran, men de fleste blir faktisk oppklart. Likevel er det milliarder av kroner på avveie. Her ser du en liste over de største ranene.

Desember 2004 – Belfast
En gjeng stjal 308 millioner kroner fra velvet i Northern Bank i Belfast. Ranet rammet så store deler av bankens sedler at de måtte trykke nye. Samtidig endret de designen på sedlene, slik at de stjålne sedlene ikke kan brukes. Brorparten av pengene er fortsatt ikke funnet. Tre menn er tiltalt i forbindelse med ranet.

Februar 2002 – Heathrow
40 millioner kroner i kontanter ble stjålet fra flyplassen Heathrow. Ranerne brukte falske id-kort for å komme seg inn på flyplassområdet, og tvang deretter sjåføren av en British Airways-bil til å gi opp verdiene han fraktet. Tyvene kom seg unna uten et spor.

November 2000 – Millennium-domen
Politi fra New Scotland Yard klarte å avverge et av de absolutt største ransforsøkene i Storbritannias historie da en gjeng forsøkte å stjele diamanter til en verdi av 3,4 milliarder kroner fra Millennium-domen i London.

Mai 1990 – City of London
Et bybud som arbeidet i finansområdet ble knivranet i en bakgate. I budsekken sin hadde han verdipapirer verdt 3,5 milliarder kroner. Politiet fikk raskt mistanke til Patrick Thomas, men han ble funnet skutt før man fikk siktet ham for ranet. Etter et tips klarte politiet å finne de fleste av verdipapirene. En mann ble dømt til seks års fengsel for heleri av verdipapirene.

Juli 1987 – London
Mer enn 118 millioner kroner ble fjernet fra bankbokser i et varehus i nærheten av Harrods i London. Det viste seg at direktøren av selskapet som leide ut bankboksene var med på planleggingen av ranet. Valerio Viccei ble dømt til 22 års fengsel for å ha planlagt og utført ranet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag