*Nettavisen* Nyheter.

De første bildene

Dykkerne måtte gi opp å ta seg inn i «Bourbon Dolphin». Se de første videobildene av havaristen «Bourbon Dolphin».

13.04.07 19:20

Planen er nå å slepe «Bourbon Dolphin» inn til Shetland. Tykk tåke og det faktum at havaristen «Bourbon Dolphin» låg ved riggen Transocean Rather har gjort søket etter savnede vanskelig.

Dykkere har vært i sjøen ved havaristen som nå ligger med kjølen været, men sterk strøm under havaristen har gjort at de ikke har tatt seg inn i havaristen. Det er ikke gjort noe forsøk på å trenge seg gjennom skroget, opplyser TV 2s reporter i Lerwick.

Redningsarbeiderne tror de savnede er inne i havaristen.

Alle de syv overlevende er nå skrevet ut fra Gilbert Bain Hospital i Lerwick på Shetland og er innlosjert på hotell. De skal bare ha fått lettere fysiske skader.

Det er nå lite håp om å finne de savnede i live, og redningsaksjonen er etter hvert i ferd med å gå over til å bli en bergingsaksjon. «Bourbon Dolphin» henger fremdeles i ankerkjettingen til Transocean Rather. Redningsmannskapene har valgt å ikke kutte kjettingen i frykt for å destabilisere skipet.

Dykkere, blant annet fra den britiske marinen, har vært ved havaristen og undersøkt muligheten for å dykke i flere timer, men så langt er det kun gjort søk med en såkalt ROV, en fjernstyrt miniubåt utstyrt med varmesøkende kamera. Sju fartøy og fire helikopter har vært involvert.

Skipet hadde et mannskap bestående av 14 nordmenn og en danske. Fem sjøfolk er savnet, mens tre er bekreftet omkommet.

TV 2 Nyhetskanalen følger saken fortløpende

Rederiet Bourbon Offshore har satt opp et fly for de pårørende. De er nå landet i Lerwick.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: TV 2

- Dette er en stor og krevende operasjon. Vi gjør alt vi kan for å finne de savnede, sier talskvinne for kystvakten, Sophie Turner, til TV 2 Nyhetskanalen. Hun sier de ikke regner med å finne overlevende så lang tid etter forliset.

Redningshelikoptere har vært i luften i Nordsjøen siden det grydde av dag, men tåken førte etterhvert til at flysøket måtte innstilles.

Riggen som ankerhåndteringsfartøyet var koblet til ble rutinemessig evakuert etter forliset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.