*Nettavisen* Nyheter.

De smuglet baby i håndbagasjen

Foto: (Politiet i Sharjah)

Sjokkerte sikkerhetsvakter fant en baby som lå skjult i håndbagasjen fordi foreldrene manglet visum.

09.07.12 21:31

Et egyptisk ektepar i 30-årene ble avslørt da de forsøkte å smugle en baby inn i De forente arabiske emirater. Det var sikkerhetspersonell på den internasjonale flyplassen Sharjah, som oppdaget på røntgenskanneren at en fem måneder gammel baby lå skjult i håndbagasjen, melder Gulf News.

Ekteparet skal ha ankommet landet med fly fredag kveld, men ble nektet innreise fordi de manglet visum til babyen. Ekteparet fikk imidlertid lov til å bli på flyplassen fram til søndag når immigrasjonskontoret ble åpnet igjen.

Ventet til vaktskiftebytte
Men foreldrene var tydeligvis utålmodige og valgte å ta sjansen på å smugle babyen inn i landet.

De ventet fram til vaktskiftebytte lørdag morgen, og forsøkte igjen å komme seg gjennom tollen – men denne gangen med babyen i håndbagasjen.

- De risikerte livet til babyen, sier en talsmann for politiet på flyplassen Sharjah.

- Da tollmyndighetene så babyen inni bagen på røntgenskanneren, ble de svært forbauset, sier en polititjenestemann til den arabiske avisen Gulf News.

Avisen Gulf News skriver at babyen ble oppdaget på røntgenskanneren, mens politiet opplyser på sine hjemmesider at barnet ble stanset før bagasjen ble sendt gjennom skanneren.

- Svært farlig
Dersom førstnevnte er tilfellet, så kan barnet kan ha blitt utsatt for farlig stråling.

- Denne maskinen er svært farlig, spesielt for en baby, sier politiet.

- Det vil bli reist sak mot både moren og faren, som begge har visum til De forente arabiske emirater, men de har satt barnet deres i livsfare, sier en polititjenestemann.

Ekteparet hadde fløyet inn fra Egypt hvor moren hadde født barnet sitt. Det er ennå uklart hvordan ekteparet klarte å få med seg babyen om bord i flyet i Egypt uten pass.

Kilder: Gulf News, Daily Mail, Sharjah Police.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.