RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dean bytter kampanjesjef

(Reuters)
Howard Dean sparket onsdag sin valgkampsjef Joe Trippi etter tapet i demokratenes primærvalg i den amerikanske delstaten New Hampshire.

Trippis etterfølger blir den erfarne Roy Neel.

Den nye valgkamplederen har lang politisk erfaring og arbeidet først og fremst for tidligere visepresident Al Gore, som har erklært støtte til Deans kandidatur. Neel har også vært stedfortredende stabssjef for Clinton selv.

Howard Dean regnes som en outsider i forhold til de etablerte politiske miljøene i Washington. Han har drevet valgkamp med krigsmotstand og kamp mot de etablerte makthaverne blant de viktigste sakene.

Men natt til onsdag norsk tid måtte han døyve et klart nederlag for senator John Kerry i New Hampshire. Tidligere hadde han også tapt i delstaten Iowa, og politiske observatører ser skiftet av valgkampsjef som et forsøk på å gjenvinne initiativet.

Kerry fikk 39 prosent av stemmene i primærvalget i New Hampshire, mot bare 26 prosent for Dean. Tirsdag til uken står de demokratiske rivalene overfor en ny tøff utfordring, med primærvalg i hele sju delstater.

(NTB-Reuteres-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere