RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Deep Throat» jaktet på seg selv

Sist oppdatert:
Den tidligere FBI-toppen Mark Felt - nå kjent som «Deep Throat» - ledet selv arbeidet med å finne ut hvem som sto bak lekkasjene i Watergate-skandalen.

Krimforfatteren John le Carré kunne ikke gjort det bedre, skriver amerikanske The Nation om nye avsløringer rundt «Deep Throat»s hemmelige spill.

Mannen som nå har tilstått at det var han som var den hemmelige kilden bak journalistene Bob Woodward og Carl Bernsteins avsløringer om Watergate-skandalen, spilte en sentral rolle også i jakten på «Deep Throat» - altså seg selv. Dermed kunne han bidra til at sannheten ikke kom for en dag da det kokte som verst.

The Nation har gjennomgått tidligere konfidensielle FBI-dokumenter, noen av dem skrevet av Felt selv, og det er disse som viser at han sto i bresjen for arbeidet med å finne kilden.

Fra denne fordelaktige posisjonen kunne Felt, som hadde spionerfaring fra FBI-operasjoner mot tyske spioner under den annen verdenskrig, beskytte seg selv og sørge for at han fortsatt hadde mulighet til å veilede de to journalistene hvis avsløringer førte til president Richard Nixons fall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere