RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DeLay kaster inn håndklet

Sist oppdatert:
Republikaner Tom DeLay, tiltalt for konspirasjon og hvitvasking, sier han likevel ikke kommer tilbake til toppjobben i Representantenes hus.

Lørdag kom meldingen fra Tom DeLay som mange republikanere har etterlyst. Han sier nå at han ikke vil forsøke å komme tilbake som leder i Representantenes hus på Capitol Hill, men legger til at han «alltid handlet på en etisk måte», melder AP/Reuters.

Det er ikke påtalemyndigheten i Texas enig i. Der er DeLay tiltalt for hvitvasking og konspirasjonsanklager i forbindelse med pengebidrag til valgkamp.

I september trakk DeLay seg som nestleder i Representantenes hus. Siden da har han sagt at han vil komme tilbake som nestleder for republikanerne på Capitol Hill.

Men denne uken gikk det fra vondt til verre for DeLay, da lobbyisten Jack Abramoff, som DeLay har hatt en tilknytning til, erkjente straffskyld for hvitvasking og svindel.

DeLays talsperson sier at DeLay likevel vil stille til gjenvalg i november, men da bare i et forsøk på å få tilbake sin plass i Representantenes hus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere