RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deler fra atomstridshoder på avveie

Det amerikanske forsvaret kan ikke gjøre rede for hundrevis av sensitive atomvåpendeler, ifølge en hemmelig rapport.

Dette opplyser flere kilder i det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon til Financial Times.

Ifølge en kilde skal det være rundt 1000 sensitive komponenter fra atomstridshoder som er på avveie.

Det amerikanske forsvaret har den siste tiden hatt flere pinlige episoder rundt sikkerheten av atomvåpen. I fjor ble det kjent at et bombefly fløy over USA med en last på seks atomvåpen. Pilotene skal ikke ha vært kjent med at de hadde atomvåpen om bord.

Og tidligere i år ble det kjent at det amerikanske forsvaret hadde ved en feiltakelse fraktet flere atomstridshoder til Taiwan.

Dette resulterte i at forsvarsminister Robert Gates avskjediget flere toppfolk i forsvaret og iverksatte en omfattende etterforskning av sikkerheten rundt landets atomvåpen.

Hendelsene har skapt sterke reaksjoner rundt håndteringen av atomvåpen, og lederen for Foreningen for våpenkontroll i Washington synes rapportens innhold er bekymringsverdig.

- Dette reiser en rekke alvorlige spørsmål om hvor disse delene til atomstridshodene har tatt veien. Det ville ikke forundre meg om hendelsen i Taiwan ikke er enestående, sier Daryl Kimball til Financial Times.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere