RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Delfindød fører til bekymring for jordskjelv i Japan

Barn ser på strandede delfiner ved kysten i Hokota, nord for Tokyo.
Barn ser på strandede delfiner ved kysten i Hokota, nord for Tokyo. Foto: AP Photo/Kyodo News (Ap)
Sist oppdatert:
Over 150 strandede melonhodedelfiner på Japans østkyst har skapt bekymring for et nytt stort jordskjelv og tsunami.

Lørdag undersøkte forskere kadavrene av 156 melonhodedelfiner som ble funnet på to strender ved Japans stillehavskyst fredag. Det er uklart hva som forårsaket strandingen.

– Vi ser ingen umiddelbare tegn på sykdom, som kreft, på kroppene deres. Vi ønsker å finne ut hva som tok livet av disse dyrene, sier seniorforsker Tadasu Yamada ved det nasjonale museet for natur og vitenskap til kringkasteren NHK.

Til tross for at det ikke er noen klar tilknytning mellom massestrandingen og jordskjelv, har mange uttalt seg om saken på sosiale medier.

Flere peker på at rundt 50 melonhodedelfiner ble funnet på japanske strender rundt seks dager før det store jordskjelvet i mars 2011.

(Artikkelen fortsetter under bildet) 

Delfiner på stranden i Hokota nord for Tokyo. Nesten 150 delfiner ble funnet skyllet opp på land i det sentrale Japan fredag. Dolphins lie on the beach in Hokota, north of Tokyo, Friday, April 10, 2015.

Jordskjelvet utløste en tsunami som igjen førte til en atomulykke ved Fukushima-anlegget. Rundt 19.000 mennesker mistet livet.

– Er den neste på vei? Forbered dere på jordskjelv, skriver en person på Twitter.

Japanske tjenestemann har imidlertid prøvd å dempe bekymringen og understreker at det ikke er noen vitenskapelige data som viser en tilknytning mellom delfinenes død og jordskjelv.

I februar 2011 døde mer enn 100 grindhvaler i en massestranding på New Zealand, to dager før et stort skjelv rammet landets nest største by Christchurch. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere