RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Michael Dell må trekke tilbake en god del servere.
Michael Dell må trekke tilbake en god del servere.

Dell rikest blant de yngste

Sist oppdatert:
Datagründer Michael Dell er verdens rikeste under 40 år. I en fersk kåring fra magasinet Fortune figurerer også en nordmann helt i toppen.

Fortune har plassert 35-år gamle Johan Johansson, en av eierne bak NorgesGruppen, på en 12. plass blant de rikeste under 40 utenfor USA.

Johansson og familieselskapet Joh. Johannson as har vært dominerende på eiersiden i NorgesGruppen, som blant annet eier dagligvarekjedene Kiwi, Meny og Joker, samt kioskkjeden Mix.

Magasinet anslår Johanssons formue 6,9 milliarder norske kroner. Det er noen hakk høyere enn hva Kapital har regnet seg fram til. I listen for 2002 har Kapital ført opp Johansson som landets sjette rikeste med en formue på 5,5 milliarder kroner.

Han må imidlertid se seg behørlig slått når de rikeste innenfor USAs grenser tas med. Datagründer Michael Dell dominerer som tidligere rikmannslisten, og med en anslått formue på ufattelige 130 milliarder kroner har han godt med pusterom ned til nestemann på listen.

Mannen bak det velkjente PC-merket, har økt sin anslåtte formue fra 16,49 til 17,12 milliarder dollar i løpet av det siste året.

Topplisten domineres for øvrig av folk som har slått seg opp i IT-bransjen. Fortune setter som forutsetning at man har skapt sin egen formue, dermed faller flere velskodde arvinger ut.

Chelsea-eier Roman Abramovitsj seiler opp som rikest utenfor USAs grenser. Abramovitsj, som har brukt over 1,3 milliarder på å hente inn nye spillere til Chelsea i løpet av sommeren, skal ifølge Fortune være god for 64 milliarder kroner.

I tillegg til Abramovitsj har fem andre russere fått plass på ti-på-topp-listen utenfor USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere