*Nettavisen* Nyheter.

Delstatsminister: - Noen ganger er voldtekt riktig

OPPRØRT OVER MYNDIGHETENE: De mange voldtektssakene ryster India, og mange har demonstrert mot myndighetenes manglende vilje til både å etterforske voldtekter og til å gjøre mer for å forhindre nye overgrep. Bilde er hentet fra en demonstrasjon etter gjengvoldtekt og drap på to jenter i Badaun i Allahabad  5. juni. Foto: Sanjay Kanojia (Afp)

Indisk delstatsminister får kritikk etter uttalelser om voldtekt.

06.06.14 08:26

NEW DELHI (NTB): En indisk delstatsminister får massiv kritikk etter uttalelsen om at voldtekt er en sosial forbrytelse som noen ganger kan være riktig.

- Voldtekt er en sosial forbrytelse som kommer an på mannen og kvinnen. Noen ganger er det riktig, og noen ganger galt, sier minister Babulal Gaur i delstaten Madhya Pradesh til den indiske avisen Hindustan Times. Han sier også at voldtekt kun er en forbrytelse om den meldes til politiet.

Vekker reaksjoner

Hans uttalelser om at myndighetene ikke kan sikre kvinner mot voldtekt, har også vakt sinne i kongressen.

Kongressens visepresident Rahul Gandhi sier at det er nødvendig å endre den indiske tankegangen.

Les også: Enda en voldtektssak ryster India

- Det kan ikke være noen utvikling eller fremgang hvis dette barbariet får fortsette, sier han.

Gjengvoldtekt og drap

Fem menn er arrestert for gjengvoldtekt og drap på to jenter på 14 og 12 år i slutten av mai, og få dager senere ble en ung kvinne voldtatt, drept og deretter overøst med syre slik at hun ikke skulle kunne identifiseres.

De mange voldtektssakene ryster India, og mange har demonstrert mot myndighetenes manglende vilje til både å etterforske voldtekter og til å gjøre mer for å forhindre nye overgrep. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.