Demning brast i Østerrike

Flomvannet brøt gjennom en demning sør i Østerrike sent tirsdag kveld. Redningsarbeidere jobber desperat for å tette gapet med sandsekker.

05.04.06 08:41

700 brannfolk og soldater jobber nå med å tette et gapende hull med en diameter på 50 meter. Sandsekker og steiner er fløyet inn til landsbyen Stillfried med to Blackhawk-helikoptre. Tretti hus er evakulert, melder AP. Landsbyen ligger fire mil nordøst for Wien.

Lokale innbyggere og brannfolk sier til østerriksk radio at demningen har vist tegn til slitasje siden 1997, men at myndighetene har ignorert tegnene.

Rimdt 1000 mennesker er evakuert siden flommene begynte, og 350 bygninger er oversvømt.

Ettåring omkommmet
En halvannet år gammel gutt fra Østerrike er det siste dødsofferet etter flommen i Sentral-Europa.Østerrike, Tsjekkia, Tyskland og Slovakia kjemper fortsatt mot vannet som har oversvømmet denne delen av Europa de siste dagene, og dødstallene er stigende.

Tirsdag meldte myndighetene i Østerrike at en 18 måneder gammel gutt døde etter å ha falt i den flomstore Dürre Ager ved hjemmet sitt i St. Georgen i Attergau, nordøst for Salzburg, melder nyhetsbyrået AFP.

Gutten er det foreløpig siste dødsofferet etter ekstremværet.

Setter inn soldater
Tusenvis av mennesker er evakuert i de hardest rammede områdene, og i Ungarn har statsminister Ferenc Gyurcsany beordret ut 6.000 soldater, 5.000 politimenn og 1.000 brannmenn.

Elben på retur
I Tsjekkia meldes det at vannstanden i Elben for første gang begynte å synke tirsdag, noe som ga håp til tusenvis av mennesker som frykter at vannet skal ødelegge deres hjem.

- Nivået på Elben nådde toppen i løpet av natten, men vi kan ikke si at faren er over, uttalte en talsmann for myndighetene i byen Usti i Tsjekkia, Milan Knotek, til AFP. Han opplyste at det ikke er aktuelt å be de evakuerte flytte hjem igjen foreløpig.

Også i Øst-Tyskland syntes det som om flommen i Elben er på retur, men nær Magdeburg fortsatte vannet å stige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag