RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demokratene får guvernøren i Louisiana

Sist oppdatert:
Demokraten Kathleen Blanco blir den første kvinnelige guvernøren i Louisiana etter at hun ved valget lørdag så vidt utmanøvrerte republikaneren Bobby Jindal.

Blanco vant med bare 52 mot 48 prosent, men seieren smaker likevel søtt for demokratene som har tapt tre guvernørvalg de siste to månedene - i Kentucky, Mississippi og California, der Arnold Schwarzenegger vant, melder NTB.

Jindal på sin side hadde håpet å bli den første ikke-hvite guvernøren i sørstaten Louisiana siden borgerkrigen.

Som sønn av indiske innvandrere er han den første av indisk opprinnelse som gjør politisk karriere i USA. Han ble oppdratt som hindu før han gikk over til kristendommen, og het Piyush før han forandret navn til Bobby i ungdommen.

Den 60 år gamle Blanco har en lang karriere bak seg i delstatens administrasjon. Hun overtar etter republikaneren Mike Foster som ikke kunne stille til gjenvalg.

Blanco, som het Babineaux til pikenavn, kommer fra fransk cajun-bakgrunn i den sørlige delen av Louisiana. Hun er mest populær der og blant de svarte i storbyen New Orleans.

Jindal på sin side har sin sterkeste støtte blant sørstatsrepublikanere i den nordlige delen av staten, trass i at han ikke er hvit, men gjorde også innhogg blant svarte, som tradisjonelt er demokrater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere