RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demokratene slakter Rice

Sist oppdatert:
Kommende utenriksminister i USA Condoleezza Rice ble kalt en løgner da hennes nye stilling ble debattert i Senatet tirsdag.

Rice blir trolig godkjent som ny utenriksminister i USA under en avstemning i Senatet onsdag, men måtte tåle krass kritikk i en debatt tirsdag.

Rice var president George W. Bushs sikkerhetsrådgiver i den forrige perioden, og en av de ivrigste forkjemperne for krigen i Irak, hevder demokratene i Senatet.

- Jeg liker ikke å angripe noens integritet, men jeg liker ikke å bli løyet for, gang på gang, skamløst og med hensikt, sa senator Mark Dayton fra Minnesota, en av mange demokrater som motsetter seg Rice som utenriksminister.

Dayton anklaget Rice og andre i Bush-regjeringen for å lyve for Kongressen, komiteene og det amerikanske folket.

Politikere bruker svært sjelden ordet «lyve», og de fleste andre demokratene holdt seg i skinnet, selv om det var tydelig hva de mente.

- Det var ingen grunn til å gå til krig i Irak da vi gjorde det, måten vi gjorde det på eller for de feilaktige årsakene vi ble gitt, sa Senator Edward M. Kennedy.

Til tross for angrepene fra demokratene vil Rice trolig få et stort flertall i Senatet, som kontrolleres av republikanerne

Rice overtar fra Colin Powell som var en outsider i Bush-regjeringen. Rice på sin side er blant Bushs nærmeste medarbeidere. Som en av arkitektene bak invasjonen av Irak og krigen mot terrorisme deler hun skylden for å ha overdrevet faren Saddam Hussein utgjorde, hevder demorkatene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere