NEW YORK (Nettavisen): I et brev til Justisdepartementet ber kongressmedlemmene Elijah Cummings (Maryland) og John Conyers (Michigan) om at det settes i gang en etterforskning av lekkasjen av informasjonen rundt FBIs etterforskning av e-poster tilknyttet Hillary Clinton.

Årsaken er kommentarer fra New Yorks tidligere borgermester Rudy Giuliani, som fredag bekreftet at han mottok informasjon om denne etterforskningen lenge før FBI-direktør James Comey gikk offentlig ut med dette sist fredag, bare elleve dager før presidentvalget i USA.

Etter at Comey sendte dette brevet til kongressmedlemmene, har Clinton falt og Donald Trump styrket seg i meningsmålingene.

Giuliani, som er en av Trumps rådgivere, sa i et intervju med Fox tidligere denne uka at de hadde «ganske store overraskelser» «som bør snu dette på hodet». Både det at han kjente til FBI-informasjonen og ordbruken hans kan tyde på at dette kun er et politisk spill.

Giuliani sa at «Han (Trump, red.anm.) har en overraskelse eller to på lager» og «Vi har et par ting i ermene». Han sa altså at det var Trump-leiren som satt på dette. FBI-direktør Comey jobbet tidligere under Giuliani i Justisdepartementet.

I sitt brev til Justisdepartementet skriver Cummings og Conyers at «Det er fullstendig uakseptabelt av FBI å lekke ubegrunnet – og i enkelte tilfeller falsk – informasjon om én presidentkandidat til fordel for den andre kandidaten. Å lekke denne informasjonen til tidligere FBI-ansatte som en kanal til Trump-leiren er like utålelig».

Valget er førstkommende tirsdag.

HTML EMBED
embedNAvideo("qkfHHiR4-XAV1aMYlMri4w", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("xJ0sKWplIVRV4RwbEcLkWw", false)