RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demonstrantene forlater flyplassen

Sist oppdatert:
Demonstrantene på Bangkoks Suvarnabhumi sier de vil avslutte okkupasjonen, men flyplassen åpner ikke av den grunn.

Antiregjeringsdemonstranter har tirsdag sagt at de vil tillate at flygingene gjenopptas fra Bangkoks Suvarnabhumi international airport, melder AFP.

- PAD har i dette øyeblikk besluttet at fly kan ta av og lande, både passasjerfly og transportfly, sier en av lederne for demonstrantene, Somkiat Pongpaiboon.

Det vil likevel ta nesten to uker før flyplassen fungerer som normalt. Flyplassmyndighetene sier de vil holde flyplassen stengt fram til 15. desember, melder Reuters.

- Demonstrantene har påført Thailand store ødeleggelser. Vi skal forsøke å gjenåpne flyplassen så snart som mulig, sier Serirat Prasutanond, konstituert direktør ved Flyplassmyndighetene.

- Inngått avtale
Flyplassmyndighetene bekrefter at de har inngått en avtale med demonstrantene.

- Vi har inngått en avtale med PAD om at de skal begynne å trekke demonstranter ut fra passasjerområdene, så vi igjen kan åpne Suvarnabhumi, sier leder for Thailands flyplasser, Vudhihaandhu Vichairatama, til AFP.

Det betyr altså ikke at passasjerfly vil kunne ta av fra Bangkoks hovedflyplass.

Kan ta en uke
Direktøren på Suvarnabhumi internasjonale flyplass har tidligere uttalt at det kan ta opp mot en uke etter at demonstrantene er fjernet, til flyplassen kan drives som normalt. Flere av datasystemene kan nemlig være ødelagte.

Flyplassen har vært stengt siden tirsdag, da demonstranter fra PAD okkuperte den. PAD, som støtter den avsatte statsministeren Thaksin, har i flere måneder krevd regjeringens avgang.

Tidligere tirsdag meldte myndighetene at flyplassen ville åpnes for transportfly, mens passasjerflyene ikke fik tillatelse grunnet sikkerhetsspørsmålet.

Går av
Thailands statsminister Somchai Wongsawat sa tidligere tirsdag at han aksepterer grunnlovdomstolens kjennelse i valgfusksaken og trekker seg, melder nyhetsbyrået AP.

Grunnlovsdomstolen oppløste tre av partiene i Thailands koalisjonsregjeringen på grunn av valgfusk.

Det er imidlertid usikkert om dommen kommer til å få noen umiddelbare følger utover at statsministeren og en del av hans rådgivere forsvinner fra politikken. Ifølge grunnloven i Thailand får de fleste av regjeringspartienes parlamentsmedlemmer beholde sine plasser i parlamentet dersom de forandrer partinavnet.

Vil danne ny regjering
De seks partiene i koalisjonsregjeringen har allerede gått ut og sagt de vil danne et nytt parti og danne en ny regjering, melder Reuters.

- Vi vil alle gå til et nytt parti, Puea Thai, og gå til valg på ny statsminister 8. desember, sier Jatuporn Prompan fra PPP.

Okkuperingen av flyplassene har ført til at til sammen rundt 350.000 turister har vært og er strandet i Thailand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere