En video viser at det først blir kastet rødmaling på ham bakfra hvorpå en demonstrant ved siden av ham kaster en stor klatt midt i ansiktet hans.

Ambassadør Sergej Andrejev skulle legge ned blomster for å hedre soldatene som kjempet mot tyske soldater under annen verdenskrig. Men hundrevis av demonstranter som protesterte mot krigen i Ukraina, hindret ham i å komme inn.

Heller ingen andre kom seg inn på minnelunden i Warszawa, der over 20.000 soldater fra Den røde armé ligger gravlagt.

Demonstrantene stilte med ukrainske flagg og ropte «fascist» og «morder» til ambassadøren, mens andre var kledd i hvite laken med røde flekker, et symbol på alle ukrainere som er drept etter at Russland invaderte nabolandet.

Også andre personer i følget hans så ut til å være tilgriset av rødmaling. De ble etter hvert hjulpet bort fra stedet av polsk politi.

Mandag feiret Russland seieren over Nazi-Tyskland i annen verdenskrig.

Kvelden før var det også demonstrasjoner mot krigen i Warszawa. Blant annet ble en traktor med en stridsvogn parkert foran den russiske ambassaden. Helt siden invasjonen 24. februar har ukrainske traktorer med russiske stridsvogner fungert som et symbol på den ukrainske motstanden.