RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demonstranter skutt i Nepal

Sist oppdatert:
Minst to demonstranter ble drept og flere hundre skadd under protester i Nepal onsdag.

To demonstranter skal være drept om minst 500 personer skadd etter opptøyer i Jhapa-distriktet øst i Nepal onsdag, melder CNN. Blant de skadde er en politisjef.

Til samme er minst åtte personer blitt drept av politifolk etter at de voldelige protestaksjonene mot kong Gyanendras regime har vart i to uker.

I turistbyen Pokhara, omkring 200 kilometer vest for hovedstaden Kathmandu, innførte politiet portforbud onsdag. Tirsdag skjøt politiet med gummikuler og tåregass i et sammenstøt med tusenvis av demonstranter. Minst et dusin mennesker ble skadd, melder AP.

Professorer i strid
På den statlige radiokanalen Radio Nepal ble det onsdag meldt om at de som bruter portforbudet vil bli skutt. Byen er populær blant utlendinger og lokale turister.

250 professorer ved lokale universitet har blitt pågrepet etter at de brøt portforbudet og tok til gatene i byen. Politiet åpnet ikke ild mot professorene selv om sikkerhetsstyrkene har fått ordre om å skyte enhver som bryter portforbudet mellom klokken 08 og 19.

Vil kaste kongen
Opposisjonspartiene i Nepal har tatt initiativ til en generalstreik. Målet er å kaste kong Gyanendra, som tok makten i fjor etter å ha sparket den lovlig valgte regjeringen.

Gyanendra argumenterte med at han måtte gripe makten for å gjenopprette politisk stabilitet og knuse maoistopprøret som har tatt livet av nærmere 13.000 mennesker siden 90-tallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere