RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demonstrerer mot Chavez

Sist oppdatert:
Titusener av mennesker demonstrerte mot den venezuelanske presidenten Hugo Chavezs planer om å stenge en privat TV-stasjon.

Titusener av mennesker demonstrerte i gatene i den venezuelanske hovedstaden Caracas lørdag. Bakgrunnen er at president Hugo Chavez ikke vil fornye TV-konsesjonen til den privateide TV-kanalen RCTV. Konsesjonen utgår 27. mai.

Sjefen for RCTV oppfordret demonstrantene til å forsvare frihet og en uavhengig presse.

Titusener av mennesker demonstrererte i gatene i den venezuelanske hovedstaden Caracas lørdag.

Umoralske verdier
Chavez har anklaget TV-stasjonen for å ha vært delaktig i et kuppforsøk mot ham i 2002. I tillegg mener han at TV-kanalen sprer umoralske verdier med sine såpeoperaer, melder BBC. Det blir etter all sannsynlighet en statsstyrt TV-kanal som overtar konsesjonen.

Autoritært styre
- Chavez forsøker å dytte landet over et stup og ned i et diktatur hvor ikke en gang hans tilhengere får lov til å utrykke sine meninger, sa RCTV-sjef Marcel Garnier til forsamlingen.

Hugo Chavez ble gjenvalgt som president i fjor. Han har høstet mye popularitet fra den fattige befolkningen for sine sosiale reformer, men opposisjonen anklager ham for å forvandle landet til et autoritært styre.

Chavez er en nær alliert og venn av den cubanske presidenten Fidel Castro.

Les også: Statoil-partner tror på Chavez

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere