RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demonstrerte mot barna sine

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Foreldrene til mange av ungdommene som gjør franske forsteder til kampsoner om nettene, demonstrerte i dag mot volden.

Etter nok en voldelig natt i Paris' forsteder, samlet 1000 foreldre i Aulnay-sous-Bois seg sammen med kristne og muslimske ledere og folkevalgte til en stille protestmarsj for å få slutt på kaoset.«Nei til vold», sto det på ett av bannerne.

- Vi har fått nok av ødeleggelsene. Det gir ingen mening. Det er pøbler som driver med ting de har sett på TV, sier en av demonstrantene til TV 2 Nyhetene.

- Det som foregår, er vanskelig å forklare. Jeg tror alle må dele ansvaret for det. Det er politikerne som har skylden, sier en annen.

- Folk er redde
- Alle er lei av å se byen vår og distriktet vårt tråkket ned av disse organiserte gjengene, erklærte den konservative ordføreren, Gerard Gaudron, etter marsjen, ifølge Reuters.

Aulnay-sous-Bois, en av mange forsteder til Paris, er blant de som er hardest rammet av opptøyene som har herjet Frankrike den siste uken. Opptøyene startet etter at to ungdommer døde av elektrisk støt da de gjemte seg i en transformatorkiosk i frykt for politifolk som ville sjekke identiteten deres.

- Folk har fått nok. Folk er redde. Det er på tide at dette tar slutt, sa Gaudron til Daily Telegraph i forkant av demonstrasjonen.

Han forteller at de fleste av foreldrene som deltok, er fattige innvandrere, og at de er fast bestemt på å få slutt på anarkiet.

Truet faren med kniv
Men å få kontroll over ungdommene er lettere sagt enn gjort. Det kan seksbarnsfaren Madjid Zidane, 47, skrive under på.

- Bråkmakerne er ikke menn, sier han til avisen. - Ekte menn ville ikke oppføre seg som dette. Nei, dette er ungdommer under 25 - inkludert mine egne.

Daily Telegraph møter Zidane ved restene av en nedbrent politistasjon.

- Politiet har ingen makt mot ungene rundt her. 14-åringen min trakk kniv mot meg her om dagen. Tror du han er redd for dem? sukker han.

Siden utbruddet 27. oktober har volden spredt seg til mange franske byer. Natt til fredag ble over 900 biler påtent, ifølge AFP. Fransk politi har arrestert mer enn 50 personer, melder BBC News.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere