RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demonstrerte mot Kypros-plan

Et stort flertall av grekerne på Kypros er imot FNs plan for en gjenforening med den tyrkiske delen av øya. Lørdag demonstrere over 5000 mot planen.

84,7 prosent av de spurte sa de ville stemme nei dersom det var folkeavstemning om planen i dag. Bare 6,6 prosent av de 601 som ble spurt, sa de ville stemme for planen, ifølge målingen fra meningsmålingsinstituttet VPRC.

Demonstrasjonen i Nikosia var den første massemarkeringen siden den endelige versjonen av FN-planen ble lagt fram under forhandlinger i Sveits onsdag.

Både Hellas og de greskkypriotiske lederne er skeptiske til planen, og den gamle tyrkiskkypriotiske lederen Rauf Denktash avviste den også lørdag.

Derfor blir det opp til befolkningen på begge sider av den delte øya å avgjøre. Meningsmålingene viser massiv motstand blant greskkypriotene, men mer jevnt blant tyrkiskkypriotene.

Dersom både den tyrkiske og den greske siden godkjenner planen, vil hele Kypros bli medlem i EU 1. mai. Hvis ikke er det bare den greskkypriotiske delen som trer inn i EU.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere