RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den beste bygda i Europa

Sist oppdatert:
Her er det perfekte alternativet til sommerens storbyferie.

(SIDE2): Bygdeturisme i Europa har blitt litt enklere etter at EU kåret de ti beste destinasjonene på kontinentet, skriver ANB.

Stedene som kan smykke seg med tittelen European Destinations of Excellence må ha vist at de kan ta vare på sosiale forhold, kulturell egenart og miljø samtidig som de blir godt besøkt.

Pielachtal i Østerrike

Pielachtaldalen ligger ved føttene av Alpene, nærmere bestemt i Nedre-Østerrike. Området er kjent for både håndverkstradisjoner og ikke minst matkulturen, spesielt det man lager av de lokale Dirndl-kirsbærene.

Nærmeste storby: Wien.

Durbuy i Belgia

Regnes for å være verdens minste by. Stedet ligger i Wallonia i Ardennes, og består egentlig av 40 små landsbyer. Durbuy har hat bystatus siden middelalderen takket være effektivt rettsvesen og handelsorganisasjon.

Nærmeste storby: Brussel.

Sveti Martin na Muri i Kroatia

Distriktet og den fredede naturparken Sveti Martin na Muri ligger nord i landet, nær grenseområdene mot Slovenia og Ungarn, der elven Mura renner inn i Kroatia. Destinasjonen driver både med landsbygdturisme og spa-behandling, ikke minst takket være naturlige varme kilder.

Nærmeste storby: Zagreb.

Troodos på Kypros

Betegnes som et avslappende avbrekk fra de store turistmaskinene på øya. Troodos består av fire ulike regioner rundt fjellet Olympus, og har spesialisert seg på aktiv ferie, deriblant sykling, fjellvandring og -klatring i et område som er en del av FNs verdensarv.

Florina i Hellas

Denne regionen ligger nord i Hellas den vestlige delen av gresk Makedonia. Geografisk sett består området av både lavland, kupert terreng og fjell. Fjellene Varnoutas, Vernon og Voras har egne skianlegg, samt ruter for fjellturisme som der man kan besøke de frodige dalstrøkene rundt – og ikke minst de seks innsjøene i Prespes.

Nærmeste storbyer: Athen og Sofia.

Örség i Ungarn

Denne regionen ligger lengst vest i Ungarn, og er kjent for et svært variert landskap, fjell og daler, skogsområder, åkrer, elver og fossefall. Folk i området har dessuten bevart mye av sitt særpreg og sine tradisjoner, og lever bra takket være landbruk og håndverksproduksjon.

Nærmeste storby: Budapest.

Clonakilty i Irland

Dette distriktet ligger langs kysten sørvest i Irland. Besøkende kommer seg lett ut i naturen som særpreger området. Clonakilty er dessuten rikt på kulturelle aktiviteter, enten man vil høre musikk, sjekke ut lokalprodusert mat, besøke gallerier, puber, ta fotturer eller fiske.

Nærmeste storby: Dublin.

Specchia i Italia

Ligger i den sørlige delen av Italia, nærmere bestemt i provinsen Lecce i Puglia-regionen. Ifølge EUs turismemyndigheter er Specchia et glimrende eksempel på hvordan tradisjon kan kombineres med innovasjon. Slottet Protonobilissimo fra 1400-tallet ligger side om side med Senteret for avanserte digitale tjenester.

Nærmeste storby: Napoli.

Kuldiga i Latvia

Kalles Latvias svar på Venezia. Denne byen, med en historisk del, hører til Kurzeme-regionen. Dalførene rundt elva Venta er årsaken til sammenligningen med den italienske metropolen. Venta regnes for å være en av de største og mest pittoreske i Latvia, og fossefallet Ventas Rumna er et av de bredeste i Europa med sine 240 meter.

Nærmeste storby: Riga.

Nadur på Malta

Ligger på den østligste delen av øya Gozo, Maltas søsterøy. Her dyrkes fersk frukt som appelsiner, epler, fersken, melon, plommer, pærer og sitroner. Nadur har hatt bosetting langt tilbake i tid, og derfor mye kulturarv og flott natur.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere