Den jødiske mannen blir spyttet etter og kalt hund

Zvika Klein blir fulgt etter og plaget av en mannen i bakgrunnen mens han går gatelangs meddet tradisjonelle jødiske hodeplagget kippa. Skjermdump fra Youtube.

Zvika Klein blir fulgt etter og plaget av en mannen i bakgrunnen mens han går gatelangs meddet tradisjonelle jødiske hodeplagget kippa. Skjermdump fra Youtube.

Zvika Klein ville vise hvordan det er å være jøde i Paris.

17.02.15 07:59

En journalist i det jødiske nyhetsmediet NRG ville vise hvordan det er å gå gatelangs som jøde i Paris. Han iførte seg det jødiske hodeplagget kippa og filmet en ti timer lang gårtur i den franske hovedstaden med et skjult kamera.

I tillegg til en kippa bar han også en tzitzit, som er snorer knytt på en spesiell måte og deretter festet til et klesplagg.

Og det er ingen tvil om at det er mye antisemettisme i Paris. Han blir spyttet på truet, kalt både hund og homo i løpet av den ti timer lange gåturen.

Se videoen fra NRG her:

HTML EMBED


Zvika Klein ble inspirert til å lage videoen etter at han så videoen hvor en kvinne gikk gatelangs i New York ikledt en sort t-skjorte og sorte jeans. På ti timer fikk hun over 100 kommentarer fra menn, gamle og unge, lyse og mørke i huden.

Les også: Slik reagerte mannfolk da hun vandret gatelangs uten å si et ord

Etter et angrep på et jødisk supermarked i Paris tidligere i år, hvor fire jøder ble drept, bestemte han seg for å dokumentere hvordan det er å være jøde i Paris.


Denne mannen roper jøde etter Klein og følger etter ham.


I ett område gjorde en liten gutt store øyne da han så Klein, ifølge NRG.

- Hva gjør han her, mamma? Vet han ikke at han vil bli drept?


Her blir journalisten spyttet etter.
Rundt de store turistattraksjonene fikk Klein stort sett gå i fred. Jo lengre unna han kom, jo verre ble det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.