*Nettavisen* Nyheter.

Den mystiske timen

Foto: (Foto: Scanpix)

Politiet har valgt å konsentere seg om én spesiell time i jakten på Madeleine.

10.08.07 14:43

Etter at lekkasjer fra etterforskningen tidligere denne uka har tydet på at portugisisk politi tror at Madeleine McCann (4) er død, skal politiet nå konsentrere seg om den siste timen før Madeleine forsvant, ifølge Daily Mail.

Faren Gerry McCann har fortalt politiet at Madeleine sov i senga si da han sjekket at barna hadde det bra klokka 21.05 kvelden 3. mai. Da moren Kate sjekket på nytt klokka 22, var jenta borte.

Dør sto åpen
I avhør har Gerry McCann forklart at en soveromsdør som han trodde skulle være lukket, var åpen da han så Madeleine siste gang. Dette har gjort at politiet holder muligheten åpen for at en kidnapper eller morder kan ha gjemt seg inne i leiligheten allerede klokka 21.05, ifølge avisa.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klokka 21.30 forlot Jane Tanner, som spiste middag med foreldrene 120 meter unna, bordet. På gata like ved traff hun en mann som bar på et lite barn, og Tanner har i ettertid uttalt at hun tror dette kan ha vært Madeleines kidnapper.

Klokka 21.45 skal enten en av foreldrene eller en av de andre middagsgjestene ha sjekket om barna hadde det bra. Politiet tror at en av foreldrene bare lyttet etter barnegråt uten å åpne døra, og at Madeleine dermed kan ha vært borte alt på dette tidspunktet.

- Etterforskningen har endret seg
I et uttalelse til pressen fredag innrømmer Gerry McCann at etterforskningen den siste uka har endret seg. En kilde nær politiet hevdet i portugisiske medier at politiet er sikre på at Maddie er død.

- Det har definitivt vært en endring i etterforskningen. De har ikke sagt at hun er død, flere ganger har de sagt at de tror de leter etter et savnet barn, men det har vært en endring, sier Gerry ifølge Daily Mail.

Vil se bevis
Foreldrene skal nå begynne å bli frustrerte over manglende informasjon fra portugisisk politi, selv om de understreker at de samarbeider fullt og helt med etterforskningen.

- Jeg vil se bevisene som har forårsaket endringen, fordi dette er så viktig for oss som foreldre at hvis det finnes bevis, vil vi se det, sier faren.

Lørdag har Madeleine McCann vært savnet i 100 dager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.