RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den norske Hollywood-skuespilleren Natassia Malthe står fram som Weinstein-offer

WEINSTEIN-ANKLAGER: Natassia Malthe fortalte om de angivelige seksuelle overgrepene Weinstein skal ha utsatt henne for.
WEINSTEIN-ANKLAGER: Natassia Malthe fortalte om de angivelige seksuelle overgrepene Weinstein skal ha utsatt henne for. Foto: Brendan Mcdermid (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Hevder Weinstein tvang seg på henne seksuelt.

Malthe (43) holder onsdag kveld pressekonferanse i New York, der hun sier Hollywood-mogulen prøvde tvinge henne seg på henne seksuelt, skriver VG.

Det skal ha vært to tilfeller hvor Malthe opplevde sexsuell trakassering fra Weinstein, forklarer Allred. I det første tilfellet, i 2008, skal Weinstein ha tvunget seg på skuespilleren seksuelt. I det andre tilfellet skal han ha bedt henne om å bli med på gruppesex med en annen kvinne, skriver LA Times

- Utakknemlig

Etter en BAFTA-utdeling skal han ha kommet til hennes hotellrom i London, kledd seg naken og satt seg på sengen hennes, skriver The Guardian.

Han skal så ha fortalt om skuespillere som har hatt sex med han og hva det har betydd for karrieren deres.

Harvey Weinstein.

Deretter skal Weinstein ha masturbert på henne, presset henne bakover og tvunget seg til sex, uten kondom. Advokaten til Malthe, Gloria Allred, som også representerer flere andre kvinner i Weinstein-saken, mener handlingen er å regne som en voldtekt.

Kort tid etter senere ble Malthe invitert til hans hotellrom i Los Angeles, for å diskutere en rolle. Malthe skal da ha forsikret seg om at hans assistent var til stede, men også en annen kvinne skal ha vært der.

Denne kvinnen skal ha startet å utføre seksuelle handlinger på Weinstein, og han ville ha Malthe med. På pressekonferansen sier Malthe at hun sa hun ikke ville, hvorpå han skal ha svart at hun var «en utakknemlig jævla drittkjerring».

PRESSEKONFERANSE: Natassia Malthe og advokat Gloria Allred.

Allred sier Malthe hadde «gode grunner» til å ikke anmelde Weinstein den gang, og at det ikke er sikkert sakene anmeldes nå.

Les også: Riksadvokat i New York vil etterforske Weinsteins produksjonsselskap

Malthe er mest kjent for en rolle i filmen «Elektra», der hun spilte mot Jennifer Garner. Hun har jobbet som modell i mange år, og har figurert på Maxims liste over verdens mest sexy kvinner.

Flere tiår

Rundt 60 kvinner som den siste tiden har anklaget Weinstein for seksuell sjikane, overgrep og voldtekt.

Blant de andre kvinnene som har kommet med anklager mot Hollywoods tidligere gullgutt, er de kjente skuespillerne Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow.

Mogulen skal angivelig ha betalt en rekke av kvinnene for å tie om overgrepene.

Weinstein, som tilbakeviser anklagene, etterforskes av politiet i både Los Angeles, London og New York.

Les mer: Tarantino sier han var klar over Weinsteins handlinger

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere