RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KONTROVERSIELL: Den nye forsiden fra TIME Magazine levner liten tvil om hva de tenker vedrørende det angivelige samarbeidet mellom Russland og USA.
KONTROVERSIELL: Den nye forsiden fra TIME Magazine levner liten tvil om hva de tenker vedrørende det angivelige samarbeidet mellom Russland og USA. Foto: Foto: Faksimile TIME Magazine

Den nye TIME-forsiden skaper reaksjoner

Sist oppdatert:
Forsiden til TIME Magazine illustrerer det Det hvite hus som sakte, men sikkert blir overtatt av Russland. Slikt blir det bråk av.

President Donald Trump var i forrige uke vertskap for Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og ambassadør Sergej Kislijak i Det hvite hus.

Dette har på ingen måte gåttt TIME Magazine hus forbi, som nå bruker sin svært kjente forside på å markere hva de mener om det angivelige samarbeidet mellom de to supermaktene.

Avslørte konfidensiell info

The Washington Post rapporterte mandag at president Trump under dette møtet avslørte svært konfidensiell informasjon overfor sine russiske gjester.

Les også: - Trump ba Comey legge ned etterforskning

Både nåværende og tidligere statsansatte i USA sier ifølge avisen at dette kan skade samarbeidsviljen fra andre nasjoner, som inntil nå har delt etterretning med USA. Den konfidensielle informasjonen som Trump skal ha gitt russerne, omhandler en israelsk kilde som har tilgang til den indre kretsen i Den islamske stat (IS).

Les også: Trump: – Den største heksejakten i amerikansk historie

Etterforskningen av den påståtte kontakten mellom flere av Trumps nære medarbeidere og russisk etterretning og myndigheter i tiden før presidentvalget, er ifølge tidligere FBI-sjef James Comey del av en bredere etterforskning av Russlands angivelige forsøk på å påvirke valgutfallet i USA.

Les også: Senatet ber FBI utlevere Comey-notater

Sjokkerte USA

Comey har nå fått sparken av Trump, en avgjørelse som sjokkerte USA.  I uttalelsen fra Det hvite hus for en drøy uke siden ble det oppgitt at Comey ble sparket på grunn av sin håndtering av etterforskningen av Hillary Clinton og at det skjedde etter oppfordring fra Justisdepartementet – en forklaring som ingen oppegående mennesker tror på.

Senere har Det hvite hus oppgitt andre forklaringer, noe CNNs Jake Tapper brukte sitt program på å synliggjøre i forrige uke.

Så sent som onsdag skiftet Trump sin egen forklaring enda en gang.

Les også: Trump endret forklaring – igjen

Reaksjonene på TIME- forsiden har florert på Twitter:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere