RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den største streiken i Ryanairs historie


Fly fra det irske lavprisselskapet Ryanair sto på bakken i flere europeiske land fredag, som følge av pilotenes streik. Foto: AP / NTB scanpix
Fly fra det irske lavprisselskapet Ryanair sto på bakken i flere europeiske land fredag, som følge av pilotenes streik. Foto: AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Den største streiken i Ryanairs historie er i gang. 400 flyginger er kansellert, og piloter i Sverige, Belgia, Tyskland, Irland og Nederland streiker.

– Streiken kommer til å pågå fram til midnatt. Og ettersom piloter rundt om i Europa også streiker, har ikke Ryanair kunnet hente inn utenlandske piloter for de svenske, sier talsmann Martin Lindgren i Svensk Pilotförening (PF) om fredagens streik.

De kansellerte flygingene i Europa utgjør over 15 prosent av Ryanairs 2.400 planlagte flyginger for dagen. Rundt 55.000 kunder rammes, derav 42.000 som reiser fra Tyskland.

Flyging avlyst fra Torp

Rammede passasjerer får tilbud om ombooking eller pengene tilbake, men vil ikke bli kompensert utover det.

Markedssjef Tine Kleive Mathisen ved Torp lufthavn i Sandefjord sier at en flyging til Hamburg klokka 16.30 er kansellert som følge av streiken.

– Alle de berørte er blitt kontaktet av Ryanair, sier Mathisen til NTB.

Uenighet om lønn

Streiken i det irske lavprisselskapet kommer som følge av misnøye blant Ryanairs piloter, som ønsker bedre betaling og arbeidsvilkår. Om de ikke får viljen sin, kan det bli snakk om nye streiker.

– Vi har ikke hørt noe fra Ryanair etter at de avlyste tirsdagens forhandlinger, men vi kommer ikke til å gi opp. Om Ryanair fortsatt ikke ønsker å prate med oss, kommer vi til å overveie nye tiltak, sier Lindgren i PF.

- Unødvendig

Ryanair har omtalt streiken som «unødvendig» og beklaget seg overfor de berørte kundene. Da NTB tok kontakt tidligere denne uka, oppga selskapet at de ikke hadde tall på hvor mange norske kunder som ville bli rammet.

– Vi bryter ikke ned tallene på lufthavn eller marked, men alle berørte kunder har blitt kontaktet og våre kunder kan sjekke status for sitt fly på Ryanair.com, skrev Ryanairs markedsansvarlige i Skandinavia, Chris Lundshøj, i en epost til NTB.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere