RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Den største tragedien i vår tid»

I Sverige skal alle flagg vaie på halv stang nyttårsaften. Statsminister Göran Persson kaller flodbølgetragedien «den verste katastrofen i vår tid».

- Dette er trolig den verste katastrofen i vår tid. Nå får alt annet stå til siden, sa han på en pressekonferanse onsdag ettermiddag, ifølge Aftonbladet.

1400 svensker er fremdeles savnet etter jordskjelvet andre juledag, og 54 er ifølge Thailands myndigheter funnet omkommet. Skandinaviske land er spesielt hardt rammet av tragedien, ettersom områdene i Thailand som ble truffet av flodbølgene er svært populære blant nordmenn, svensker og dansker.

- Det står nå klart at dette er en katastrofe og en tragedie av enorm omfattelse. Det store antallet som er innblandet, døde, skadde, i sjokk og pårørende gjør trolig katastrofen til den verste i vår tid, sa den svenske statsministeren.

- Den kommer til å påvirke den svenske hverdagen i lang tid fremover, la han til.

Savner du noen i katastrofeområdene? Søk etter dem i Veggavisens etterlysningsside.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere