RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den svenske artisten Avicii er død


AVICII: Tim Bergling, bedre kjent som Avicii døde fredag. Han ble 28 år gammel.
AVICII: Tim Bergling, bedre kjent som Avicii døde fredag. Han ble 28 år gammel. Foto: Amy Sussman (AP)
Sist oppdatert:
Artisten og produsenten, Tim Bergling, kjent som Avicii, er død.

Det melder den svenske avisen  Dagens Nyheter. Han ble 28 år gammel. 

- Det er med stor sorg at vi må meddele at Tim Bergling, kjent under navnet Avicii, er død. Han befant seg i byen Muscat, i Oman og ble funnet død fredag ettermiddag lokal tid, skriver hans pressekontakt Ebba Lindqvist fredag kveld, melder Dagens Nyheter. 

- Familien er knust og vi ber om at det vises hensyn mot dem, så de kan få være i fred under denne tunge tiden. Det kommer ingen flere uttalelser på dette tidspunktet, skriver Lindqvist videre i pressemeldingen. 

Det svenske Utenriksdepartementet kjenner til hendelsen. 

- Vi har opplysninger om at en svensk mann i 30-årsalderen har dødd i Oman. Vi kan ikke si mer enn som så. Hans familie er informert om hendelsen, sier UDs pressekontakt, Rasmus Eljanskog til Expressen

Bergling ble kjent under navnet Avicii over hele verden som DJ og musikkprodusent. Han har blitt regnet som en av verdens beste DJ'er de siden han slo til for fullt. 

Var syk

Ifølge AP har han tidligere hatt akutt betennelse i bukspyttkjertelen, delvis på grunn av for mye alkohol. Etter at han i 2014 fikk fjernet galleblæren og blindtarmen, avbrøt han flere konserter for å komme til hektene igjen. Han sluttet å turnere helt i 2016, men fortsatte å lage musikk i studioet.

– Det har vært en veldig sprø reise. Jeg begynte å produsere da jeg var 16. Jeg begynte å turnere da jeg var 18. Fra det tidspunktet hoppet jeg bare inn i det 100 prosent, sa Avicii til Billboard-magasinet i 2016.

– Når jeg ser tilbake på livet mitt, tenker jeg: Wow, gjorde jeg det? Det var den beste tiden i livet mitt på en måte. Men det kom med en pris – mye stress og mye angst for meg – men det var den beste reisen i mitt liv, sa han.

Hans død kommer bare dager etter at han ble nominert til en Billboard Music Award for EP-en «Avicii (01)".

Dokumentarfilm

I dokumentarfilm «Avicii: True Stories» (2017) fulgte den svenske regissøren Levan Tsikurishvili artisten gjennom flere år og dokumenterte suksessen – men også helseproblemer, angst og det at han hoppet av turnélivet i fjor.

«Jeg vil lage et ærlig portrett av Tim som person, ikke bare Avicii. Alle kjenner Avicii, men veldig få kjenner Tim. Å være en verdensstjerne er ikke alltid så enkelt som det ser ut på Instagram», sa regissøren.

Avicii debuterte med albumet «Seek Bromance», som havnet på topp 20-listene i flere land. Han har tronet høyest på topplistene flere ganger i land som Frankrike, Belgia, Storbritannia, Norge og hjemlandet Sverige. Det var riktignok albumet «Levels» han slapp i 2011, som virkelig gjorde at musikkprodusenten havnet høyest på musikklistene.  

VERDENSSTJERNE: Bergling var blant de nominerte til musikkåringen Billboard Music Awards, som arrangeres om en måned. Her er han avbildet fra en av de mange hundre konsertene han har holdt. 

Avicii avsluttet sin forrige turné i 2016 og har brukt mesteparten av tiden som musikkprodusent de siste to årene, men han har fortsatt kommet ut med nye singler, som har blitt kjempepopulære. Svensken spilte på Findings-festivalen i Oslo i 2014 og 2015. 

Bergling har samarbeidet med kjente navn som Coldplay, Madonna, Robbie Williams og Wycleaf Jean.

Bergling var blant de nominerte til musikkåringen Billboard Music Awards, som arrangeres om en måned.

Fakta: Aviciis mest kjente sanger

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Seek Bromance

My Feelings for You

Street Dancer

Fade into Darkness

Levels

Silhouettes

I Could Be the One

Wake Me Up

Hey Brother

Lay me Down

The Days

The Nights

Studiomode

Et innlegg delt av Avicii (@avicii) Mars 26, 2018 kl. 2:37 PDT

Studiomode

Et innlegg delt av Avicii (@avicii) Feb. 15, 2018 kl. 9:50 PST

Hey brother ✌️

Et innlegg delt av Avicii (@avicii) Jan. 26, 2018 kl. 10:05 PST

Being in the studio for me is being home.

Et innlegg delt av Avicii (@avicii) Nov. 26, 2017 kl. 6:04 PST

😃

Et innlegg delt av Avicii (@avicii) Aug. 27, 2017 kl. 3:51 PDT

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere