RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den ukjente indianerstammen

Sist oppdatert:
Myndighetene har benektet eksistensen til indianerne i Madre de Dios-regionen. Her er billedbeviset!

En gruppe forskere har oppdaget en ukjent indianerstamme under en flytur i Peru. Perus myndigheter har benektet eksistensen til indianerne i Madre de Dios-regionen i peruansk Amazonas. Men forskernes fotografi beviser at indianerstammen faktisk eksisterer, melder Regnskogfondet.

Indianerne holder til i et området som er under enormt press fra ulovlig hogst. I tillegg har myndighetene i Peru planer om å utvide oljevirksomheten i området.

21 indianere
Forskerne fra Perus direktorat for naturforvaltning skulle kartlegge ulovlig hogst i området da de observerte indianerne fra et fly. Det var totalt 21 indianere på bakken – flest kvinner og barn.

Det antas at indianerstammen er tilknyttet en gruppe som antropologer omtaler som Mascho-Piro. Denne indianerstammen er nomader som lever helt uten kontakt med omverden, og det anslås at det er mellom 500 og et par tusen av dem.

Denne gruppen er den største ukontaktede urbefolkningen i hele verden.

Myndighetene og representanter for olje- og tømmerindustrien har lenge hevdet at det ikke finnes ukontaktede indianere i Amazonas og påstår at ingen har sett dem. Noen går til og med så langt at de sammenligner dem med Loch Ness-uhyret.

Har bildebevis
Men nå mener forkjemperne av indianernes sak at de endelig har bevis på at de ukontaktede indianerne finnes.

- Her har vi bildebevis på det Regnskogfondet og våre samarbeidspartnere i Peru tidligere har dokumentert på andre måter. Det finnes ukontaktede indianergrupper i peruansk Amazonas, sier Anders C. Krogh, prosjektkoordinator for Peru i Regnskogfondet.

Det nye fotografiet kan også bidra til at hogsten i området blir begrenset.

- Bildene som nå er tatt er svært viktige. De kan hjelpe Regnskogfondet og våre partnerorganisasjoner i Peru med å forhindre utslettelse av noen av verdens mest sårbare folkegrupper og samtidig beskytte de uerstattelige regnskogsområdene de lever i, sier Krogh.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere