*Nettavisen* Nyheter.

«Den ukjente kapreren»

Foto: AP Photo/IntelCenter

Amerikansk etterretning har offentliggjort en video av det som hevdes å være den «tjuende 11. september-kapreren.»

21.06.06 16:19

Al-Qaida har tidligere hevdet at Fawaz al-Nashimi var tiltenkt rollen som den tjuende kapreren ved terrorangrepene mot USA 11. september 2001. Les mer her.

Onsdag ble en video der mannen rettferdiggjør angrep mot Vesten offentliggjort.

Tirsdag fikk IntelCenter, en gruppe som jobber på kontrakt for amerikansk etterretning, tak i den 54 minutter lange videoen. Se utdrag i vinduet til høyre (videoens autentisitet er ikke bekreftet av uavhengige kilder).

Båndet inneholder også lydopptak av et angrep al-Nashimi var med på å gjennomføre i Saudi-Arabia våren 2004. Sammen med andre militante aktivister angrep al-Nashimi et boligområde i Khobar, og tok en rekke gisler. 22 mennesker ble drept, og al-Nashimi mistet selv livet i skuddveksling med saudiarabiske styrker, melder AP.

Amerikansk etterretning har lenge antatt at det var ment å være en femte kaprer med på United Airlines Flight 93 11. september 2001. De tre andre flyene som ble brukt i terrorangrepene mot World Trade Center og Pentagon hadde fem kaprere.

Amerikansk politi trodde først Zacarias Moussaoui var ment å være den femte kapreren, men det knytter seg fremdeles stor usikkerhet til dette. Moussaoui ble dømt til livstid i fengsel etter å ha innrømmet å vært med på å planlegge angrep med fly mot amerikanske bygninger.

I et lydbånd som ble offentliggjort i mai sier en mann, identifisert som Osama bin Laden, at Moussaoui ikke var den tjuende kapreren, «slik deres regjering har hevdet.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.