*Nettavisen* Nyheter.

Denise (8) funnet etter fire år

Jenta forsvant i som fireåring fra Sicilia. Torsdag ble hun trolig funnet på Kos.

14.09.08 16:48

Fire år gamle Denise lekte i hagen med søskenbarna sine på utsiden av foreldrenes hus på Sicilia da hun brått ble bortført 1. september i 2004.

Nå kan den italienske jenta endelig være funnet på feireøya Kos.

Snakket flytende italiensk
Den mistenkte kidnappingen vakte stor oppmerksomhet og avsky i Italia. Nå tror gresk politi at de har funnet henne på øya Kos, melder Reuters.

Italienske turister som ferierte på øya skal ha kontaktet politiet som igjen kontaktet Interpol etter å ha kjøpt et armbånd av en jente som snakket flytende italiensk, skriver Expressen.

- Jenta har det samme fødselsmerket som den forsvunnede jenta, dessuten snakker hun også italiensk, sier en gresk politimann til Reuters.

Ikke i slekt
Politiet rykket ut og pågrep en 34 år gammel kvinne som hevdet at hun var Denises mor, selv om hun selv ikke snakket et eneste ord italiensk, skriver den italienske avisen ilgiornale.

Politiet har nå DNA-testet Denise og den 34 år gamle kvinnen, og resultatene viste at de ikke var i slekt, skriver avisa.

Greske myndigheter opplyser at jenta får behandling og psykologisk hjelp på et sykehus. Det er tatt blodprøver av barnet, og prøvene er sendt til Italia slik at jentas identitet kan fastslås ved hjelp av DNA-tester.

Den 34-årige kvinnen sitter torsdag kveld i avhør.

Venter på DNA-bevis
Denises mor, Piera Maggio, mistet aldri troen på at datteren var i live, og hun har ofte henvendt seg til italienske medier for hjelp til å finne Denise. I løpet av de siste årene har det kommet inn flere bilder av jenter som har lignet på datteren, og moren sier hun ikke tør slippe jubelen løs før datteren er trygt hjemme igjen.

Til italiensk TV sier hun at jenta på bildet ligner mye på jenta som forsvant fra hagen hennes i 2004. Moren sier at jenta har like øyne som datteren hadde.

- Jeg venter på fakta, ikke hypoteser. Hvis denne jenta er min datter vil min glede som mor være grenseløs, men om det ikke er henne vil jeg fortsette å kjempe, for jeg vet at datteren min er i live.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.