RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne ene fisken ble solgt for 10 millioner!

Foto: Shuji Kajiyama (Ap)
Sist oppdatert:
Rekordsalg på det japanske fiskemarkedet.

Det ble registrert en ny verdensrekord da det japanske fiskemarkedet Tsukiji i Tokyo hadde den første auksjonen i år, tidlig lørdag.

En blåfinnet tunfisk ble nemlig solgt for hele 155 millioner yen på fiskemarkedet, melder nyhetsbyrået AP. Dette utgjør snaut ti millioner norske kroner, og er tre ganger høyere enn fjorårets rekord.

- Prisen var litt vel stiv
Det er eieren av sushikjeden Sushi-Zanmai som la inn det skyhøye budet. De dyreste bitene av tunfisken selges på restauranter til 130 kroner per stykke. Likevel må kjedeeieren selge fisken med stort tap.

- Prisen var litt vel stiv, men jeg ønsket å gi Japan et oppsving, sier Kiyoshi Kimura til Kyodo News.

Kimura sto også for fjorårets rekord. Da kjøpte han en tunfisk for 3,5 millioner kroner.

God markedsføring
Nyttårsauksjonen pleier som regel å bringe med seg svært høye bud for å feire at en ny fiskesesong er i gang, og reflekterer ikke nødvendigvis prisen for resten av året. De høye budene gir også god markedsføring.

Den 222 kilo tunge fisken ble fanget utenfor den nordvestlige kysten av Japan.

Overfiske og ulovlig fiske
Prisene på blåfinnet tunfisk har skutt i taket som følge av overfiske og ulovlig fiske av den populære fisken, som er en favoritt til sushi.

Japanerne er svært glad i tunfisken, og konsumerer 80 prosent av den blåfinnet tunfisken som blir fanget i Stillehavet og Atlanterhavet. Bestanden av blåfinnet tunfisk sank med 60 prosent i tidsperioden 1997 til 2007. Det har vært noe bedring de siste årene, men eksperter spår en dyster framtid for den rådyre delikatessefisken.

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere