Gå til sidens hovedinnhold

Denne sandwichen koster 1500 kroner

Fra og med onsdag kan du nyte en luksussandwich på New York-ferien.

New York er kjent for å tilby et vell av kulinariske matopplevelser for turister med ubegrenset budsjett. Dersom du ønsker et luksusmåltid som ikke består av ti retters middag, kan biffsandwichen «A5 Ozaki» være en aktuell kandidat.

Onsdag 27. juni åpner den første restauranten i New York som utelukkende serverer luksuriøse wagyu-biffsandwicher. Restauranten «Don Wagyu» ligger midt i Manhattans finansdistrikt, kun et steinkast unna New York Stock Exchange.

Restauranten tilbyr tre forskjellige sandwicher med den japanske luksusbiffen wagyu. Sandwichene kommer i tre ulike prisklasser.

Biffen (140 gram) rulles i brødsmuler, frityrstekes i to og et halvt minutt og serveres sammen med mykt, hvitt brød, sylteagurk og pommes frittes med nori (tørkede flak av alger som også brukes til maki), skriver Eater New York.

Den billigste sandwichen, som består av biffkjøtt fra en krysning mellom amerikansk Black Angus-kveg og japanske Tajima Wagyu-kveg - såkalt washugyu - koster rundt 25 dollar. Det tilsvarer 200 norske kroner.

I den andre enden av prisskalaen tilbys en såkalt A5 Ozaki, med storfekjøtt fra én enkelt gård i Japan. Sandwichen koster 185 dollar, som utgjør cirka 1500 kroner. Til sammenligning kan du kjøpe 37 Big Mac-er i New York til samme pris.

Les også: Maaemo i Oslo kåret til verdens 35. beste restaurant

- Verdens beste kjøtt

Wagyu-kveg stammer opprinnelig fra Kobe på den japanske øya Honshu. Storfekjøttet er kjent for sin fantastiske kvalitet, og anses å være det beste, og dyreste, biffkjøttet i verden.

Kjøttet i A5 Ozaki-sandwichen stammer fra én enkelt gård i Japan og er lagret i 36 måneder, skriver Eater New York. Gården eksporterer kun fem kyr til USA per måned, noe Don Wagyu skal ha sikret seg eksklusiv rett til, skriver Fortune.

Biffsandwichen serveres i en eksklusiv boks laget av tre med en Don Wagyu-logo. Restauranten tilbyr whisky, sake og øl sammen med den eksklusive biffsandwichen.

200 sandwicher om dagen

Restauranten Don Wagyu belager seg på å selge rundt 200 sandwicher hver dag. Den snaut hundre kvadratmeter store restauranten har kun et knippe sitteplasser.

På sikt vil de også tilby levering hjem på døra.

- Luksus trenger ikke nødvendigvis å være et måltid som varer tre timer. Noen ganger kan det bety å bare få det beste, sjeldneste kjøttet i verden, sier restauranteier Derek Feldman, ifølge Bloomberg.

Den japanske luksusrestauranten Wagyumafia i Tokyo som også baserer seg på å servere wagyu-sandwicher - eller såkalte sandos - har også planer om å etablere seg i metropolen New York neste år.

Men inntil videre er det bare Don Wagyu som tilbyr utelukkende wagyu-biffsandwicher til newyorkere.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley