RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
James Holmes risikerer dødsstraff for å ha drept kinogjengere i Aurora utenfor Denver i USA. Bildet er fra 2013.
James Holmes risikerer dødsstraff for å ha drept kinogjengere i Aurora utenfor Denver i USA. Bildet er fra 2013. Foto: Andy Cross (Reuters /NTB scanpix)

Denver-drapssiktet for retten mandag

Sist oppdatert:
Mannen som er siktet for drap på tolv mennesker under en Batman-premiere i USA i 2012, risikerer dødsstraff om han blir kjent skyldig. Rettssaken mot ham starter torsdag.

27 år gamle James Holmes har allerede erklært seg ikke skyldig fordi han mener han var sinnssyk i gjerningsøyeblikket. Han er siktet for 166 punkter, deriblant drap og forsøk på drap. Det er ventet at store deler av rettssaken vil dreie seg om hvorvidt Holmes er tilregnelig.

Les også: Vil gi Batman-morderen sannhetsserum

Det var 20. juli 2012 at den nåværende 27-åringen ble pågrepet for å ha drept tolv mennesker og såret 58 andre på en kino i Aurora, som er en forstad til byen Denver i Colorado.

Kinoen viste Batman-filmen «The Dark Knight Rises». Gjerningsmannen hadde farget håret rødt og skal ha sagt til politiet at han var «Jokeren», en av Batmans erkefiender.

Les også:Psykiater advarte om Batman-massakren

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere