RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deppa Annan vurderer å slutte

Sist oppdatert:
FNs generalsekretær Kofi Annan teller på knappene om han skal slutte, hevder britisk avis. Innholdet i en rapport kan tvinge Annan til å velge om han skal være lojal mot sin sønn eller organisasjonen.

Ifølge kildene til avisen Sunday Times vurderer Kofi Annan om han skal slutte i jobben som FNs generalsekretær etter flere skandaler rundt organisasjonen.

Kollegaer har uttrykt bekymring for Annan, og mener sinnsstemningen hans er på et absolutt bunnivå i forkant av en rapport som legges fram de nærmeste dagene. Et team ledet av tidligere sentralbanksjef i USA, Paul Volcker, har undersøkt forbindelsene Annans sønn, Kojo, har hatt til organisasjonens kontroversielle olje for mat-program i Irak.

Bekymret over skandaler
Innholdet i rapporten kan tvinge Annan til å velge mellom lojaliteten til sin sønn og FN-organisasjonen.

Amerikanske kongresspolitikere har allerede lagt press på Annan til å gå av på grunn av vanstyret av olje for mat-programmet. Også hans tilhengere er bekymret over skandalene som har kommet i løpet av Annans tid som toppsjef i FN.

Blant annet har FN-soldater misbrukt barn seksuelt i Kongo.

Fikk penger
Sønnen Kojo var ansatt i et sveitsisk firmaet Cotecna, men sluttet før de fikk en kontrakt under olje for mat-programmet. Sist uke ble det kjent at han mottok opptil 400.000 dollar av selskapet. FN bekreftet at Kofi Annan tre ganger hadde møtt ledelsen i selskapet, to ganger før firmet ble tildelt kontrakt, og en gang etterpå.

Annans britiske stabssjef, Mark Malloch Brown, sa møtene ikke hadde noe å gjøre med Cotecnas kontrakt.

Både selskapet og Kojo insisterer på at generalsekretærens sønn heller ikke har hatt noe å gjøre med selskapets kontrakt med FN-programmet. De opplyser at Kojo har jobbet med prosjekter i Nigeria og Ghana.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere