RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Depresjon er den verste sykdommen

Sist oppdatert:
Depresjon er verre enn angina, astma, diabetes og artritt ifølge Verdens Helseorganisasjon.

(SIDE2): Depresjon pluss en kronisk sykdom som for eksempel diabetes, gjør deg aller mest ufør, ifølge en storstilt studie med mer enn 245.000 involvert. Det melder BBC News/Health fredag.

Bedre behandling for depresjon vil være med å forbedre menneskers generelle helse, konkluderte forskerne i tidsskriftet The Lancet.

60 land involvert
Dr. Somnath Chatterji og kolleger fra 60 ulike land utførte en verdensomspennende helseundersøkelse hvor en rekke ulike spørsmål omkring helse ble stilt.

Deltakerne fikk spørsmål om hvor mye smerter de hadde, hvordan søvnmønsteret deres var og om de hadde problemer med hukommelsen eller konsentrasjonen.

Depresjon verst
Deltakerne ble også spurt om hvordan de håndterte sine daglige gjøremål.

Etter å ha tatt hensyn til faktorer som fattigdom og andre helseomstendigheter fant forskerne ut at depresjon var den sykdommen som hadde størst negativ effekt på helsa.

Konklusjonen til forskerne var at et hav av elendighet kunne vært unngått om denne sykdommen fikk den samme oppmerksomheten som aids eller kreft.

- Må prioriteres
- Disse funnene indikerer nødvendigheten av å prioritere denne sykdommen for å lette og forbedre den generelle helsen til folk i hele verden, sa Dr. Somnath Chatterji.

LES MER HELSE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere