Gå til sidens hovedinnhold

Derfor døde hestene

Farmasiselskap innrømmer ansvaret for de 21 døde polohestene.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

21 polohester fra det venezuelanske laget Lechuza Caracas døde på mystisk vis i Florida mandag. Nå har et farmasiselskap innrømmet at noe gikk alvorlig galt da de mikset hestenes medisiner, skriver Times online.

- En intern etterforskning konkluderte med at doseringen av en ingrediens i medisineringen var feil, sier Jennifer Beckett, leder av Franck´s Pharmasy, som var ansvarlig for medisineringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kosttilskudd
Medisineringen som hestene fikk var et kosttilskudd for de konkurrerende hestene som deltok i den internasjonale poloturneringen U.S. Open Polo Championship.

Farmasiselskapet vil ikke gå nærmere inn på hvilken ingrediens det var snakk om. De hestene som ikke fikk denne behandlingen er nå ved god helse.

De 21 hestene som ble medisinert ble svimle og segnet om før de døde, og rytterne skjønte raskt at de måtte ha blitt forgiftet av noe.

Verdien på de døde hestene anslås til å være rundt 700.000 kroner per hest.

Les mer fra Dittdyr. no:

Temmet for 5.500 år siden

Ofres til dødelig eksperiment

Dette visste ingen at hester kan

Biodyl
Det har blitt spekulert i hva slags medisin hestene fikk i seg, og mye tyder på at Franck´s Pharmasy ville lage et stoff som ligner på det franskproduserte stoffet biodyl. Dette er ikke godkjent i USA, men brukes i mange land for å forbedre utholdenheten til hestene.

Miksen inneholdt B12, potassium, magnesium og selenium. For at dette skulle være dødelig må det ha vært massive mengder av ett av stoffene, 100 eller 1000 ganger anbefalt mengde.

Miljøet er i sorg etter det inntrufne.

- Nyheten om at dette selskapet innrømmer at de lagde medisinen feil foran søndagens kamp er forferdelig. Vi har alle lidd et stort tap, sier Peter Rizzo, direktør i U.S. Polo Association.

Veterinærer kan bestille mikser av ulike stoffer som ikke står i hyllene. Det var veterinær James Belden som bestilte den dødelige miksen, men det er uklart om han også spesifiserte mengden av ingrediensen som drepte hestene.

Har du en god dyrehistorie? Send tips til Dittdyr.no.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

HTML EMBED
Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe