RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor eksploderte jetmotoren

Foto: Wong Maye-E (Ap)
Sist oppdatert:
Rolls-Royce har konkludert med hva som forårsaket eksplosjonen.

Forrige torsdag ble en av Qantas’ Airbus A380-maskiner tvunget til å nødlande i Singapore etter at det oppsto brann i en av flyets jetmotorer.

Livredde passasjerer så stikkflammer komme ut av den ene motoren like etter takeoff fra Singapore.

Airbus og Qantas har vært engstelig for at det var en produksjonsfeil med flere av Rolls-Royce sine jetmotorer, og det australske flyselskapet måtte sette alle sine seks Airbus-maskiner på bakken som følge av hendelsen.

Rolls-Royce, som er verdens nest største produsent av flymotorer, har undersøkt flere av sine Trent 900-motorer, samt den ødelagte motoren på Qantas-flyet.

Flymotorprodusenten opplyser i en uttalelse fredag at feilen begrenser seg til en enkeltkomponent i turbinmotoren. Dette forårsaket en oljebrann, som igjen førte til tap av motorkraft, melder BBC.

Rolls-Royce sine aksjer stupte i verdi etter forrige ukes hendelse, men har begynt å stige igjen etter at det ble kjent at feilen kun er begrenset til én motor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere