RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor tok han dødssjansen

Foto: Networkrail.co.uk. (Networkrail.co.uk.)
Sist oppdatert:
Craig Grant var noen centimeter fra den sikre død. Nå forteller han hvorfor han løp over togskinnene.

- Jeg var sent ute til jobben, sier 19 år gamle Craig Grant til Daily Mail.

17. desember var han hovedpersonen i en video som sjokkerte hele England da den ble offentliggjort sist måned. I fjor omkom 15 mennesker i Storbritannia da de forsøkte å forsere togsporet til tross for advarsel om at kryssende tog var ventet. Videoen ble offentliggjort for å skremme andre fra å spare tid på å forsere togsporet på rødt.

Mannen hoppet over bommen og løp over jernbaneskinnene rett før et tog raste forbi i over 100 kilometer i timen. Toget fra London traff joggeskoen til 19-åringen, men selv ble han ikke alvorlig skadd.

- Jeg ville eksplodert
- Hvis toget hadde truffet meg ville jeg ha eksplodert i sammenstøtet, sier Craig Grant.

- Jeg blir kvalm. Jeg var et halvt sekund - 15 centimeter - fra å dø. Det er skremmende å tenke på. Skoen ble revet i stykker. Den ble bokstavelig talt delt i to, og den ene delen hang i en tråd. Heldigvis var det ikke mitt ben, eller fot, eller mitt liv.

Se videoen her. Artikkelen fortsetter under.

Fabrikkarbeideren Grant var altså på vei til jobben ved Albright Industrial Estate. Ved Rainham stasjon i Essex bestemte han seg for å ta snarveien over togskinnene. Han hadde sett andre gjøre det før ham, og bestemte seg for å ta sjansen.

- Jeg så egentlig ikke etter, for vanligvis når man venter på at toget skal passere så må man gjerne vente i to, tre minutter. Jeg trodde jeg hadde muligheten til å komme meg over. Så jeg hoppet over, og da jeg krysset jernbanelinjen så jeg toget bokstavelig talt centimetere fra meg. Istedenfor å kaste meg tilbake slik mange ville gjort, spratt jeg forover. Det sparket i ankelen min og rev skoen min helt av.

- Kjente smerte
- Jeg kjente smerten fare gjennom meg da jeg kom over til andre siden.

Den ødelagte skoen ble liggende igjen i skinnegangen, og Grant løp over til den andre siden. På vidfeon kan man se hvordan Grant setter foten på togskinnen i det han kaster seg forover. Bakdelen på joggeskoen ble truffet av togets hjul i det han løftet helen fra skinnene.

Etter hendelsen brukte ikke Craig overgangen på flere uker. I dag venter han når bommen har gått ned, og ser seg godt om før han går over jernbaneskinnene. Nå håper han at hendelsen blir en advarsel for andre som tenker på å spare tid ved jernbaneoverganger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere