*Nettavisen* Nyheter.

Desperat kamp mot klokka

Foto: Scanpix

Arbeidet for å redde ut de fangede gruvearbeiderne fortsetter.

Tirsdag morgen fortsatte arbeidet med å forsøke å grave fram de seks gruvearbeiderne som sitter fanget i en kullgruve i Utah, melder AP.

Crandall Canyon-gruva raste sammet etter et jordskjelv mandag, og de seks arbeiderne antas å være fanget i et kammer 5,5 kilometer inne i gruva. Redningsmannskapene har kommet til et punkt 518 meter fra dette kammeret, men der blokkerer steinblokkene tilgangen.

- Kan ha blitt drept
Planen til redningsarbeiderne er å bore hull i gruva slik at arbeiderne får tilgang til luft, og for å avgjøre om de i det hele tatt overlevde raset. Så langt har ingen vært i stand til å komme i kontakt med de seks.

- De kan ha blitt truffet av steinene og skadet eller drept, det vet vi ikke ennå, sier deleier i gruva Robert E. Murray til AP.

Dersom arbeiderne er i live, er planen å åpne en gammel gruvegang som forhåpentlig vil lede redningsmannskapene til et punkt bare 30 meter fra kammeret.

Klemmer slektninger
Slektninger av de innesperrede arbeiderne samlet seg tirsdag på et seniorsenter i nærheten av gruva. Mange av dem kommer fra spansktalende familier og snakker dårlig engelsk, og ordfører Hilary Gordon i byen Huntington gikk rundt blant dem og ga dem klemmer for å vise at hun tenkte på dem.

- Tidligere erfaring sier oss at disse tingene ikke går så bra, sier Gordon til AP. Hun er selv gift med en tidligere gruvearbeider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.