Gå til sidens hovedinnhold

Desperat leting i ruinene

I en desperat kamp mot kulda og klokka graver redningsmannskaper i Moskva med sine bare hender for å finne flere overlevende etter badeulykken.

Mer enn et halvt døgn etter at glasstaket raste sammen over badeanlegget i Moskva, kan redningsmannskaper høre lyden av overlevende.

Letingen pågår for fullt samtidig som 28 mennesker er bekreftet omkommet. Mer enn 110 personer ble skadd, blir ifølge leger behandlet for dype kuttskader.

- Drukner

Lørdag hadde om lag 1.300 personer funnet veien til Transvaal Park som var meget godt markedsført over hele Moskva. Over 420 personer befant seg i den delen hvor taket raste.

- Det ligger fortsatt folk og drukner i svømmebassenget, fortalte en gråtende kvinne til russisk fjernsyn.

Redningsmannskaper arbeidet i hele natt på spreng for å finne overlevende under betong- og glassrestene, og stanset med jevne mellomrom i håp om å høre tegn til liv. Store varmeovner ble brakt inn for å hindre at overlevende skulle fryse i hjel mens de lå fanget under takrestene. Utetemperaturen i den russiske hovedstaden lå søndag morgen på 14 minusgrader.

Mange barn

En livredd kvinne kunne ikke finne sønnen, som befant seg i bassenget der mesteparten av takrestene havnet.

- De sier at flere barn omkom. Jeg vet ikke om ett av dem var mitt, hulket kvinnen. Søndag morgen var tre barn bekreftet omkommet.

En liten gutt i seksårsalderen lette etter moren sin.

- Vær så snill, redd moren min, tryglet gutten gråtende, før han ble tatt hånd om av andre og pakket inn i et stort håndkle.

Ikke terror

Myndighetene var raskt ute med å avsanne rykter om terrorisme, og mente i stedet at store snømasser og en mulig feilkonstruksjon av taket på den relativt moderne bygningen var årsak. Det har snødd kraftig i Moskva de siste dagene.

- Det kom en svært høy lyd. Deretter ble det stille og alle begynte å løpe for å komme seg i sikkerhet. Hele taket kollapset, fortalte en av de ansatte ved det eksklusive anlegget.

Hundrevis av mennesker styrtet nakne og halvnakne ut i vinterkulden, hutrende og livredde for hvordan det hadde gått med venner og kjente som bare minutter tidligere befant seg i basseng, badstuer eller andre deler av anlegget.

(NTB-AFP-Reuters)

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg