RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters/Scanpix)

Desperat sluttspurt fra Bush

Sist oppdatert:
WASHINGTON D.C. (TV 2 Nettavisen): Med sju valgmøter i seks delstater satte president George W. Bush mandag inn en desperat sluttspurt. De siste målingene viser helt dødt løp foran tirsdagens presidentvalg.

En måling for NBC og Wall Street Journal gir Bush en oppslutning på 48 prosent, mens John Kerry får 47 prosent. Resultatet ligger godt innenfor feilmarginen, og viser i praksis dødt løp. En måling fra Zogby gir samme tall.

Gjennomsnittet av 11 ulike målinger gir Bush 48,5 prosent og Kerry 46,8, melder nettstedet realclearpolitics.com.

Åpent
På delstatsnivå viser gjennomsnittet av de siste målingene at Bush leder hårfint i Florida, mens Kerry leder i Pennsylvania. I Ohio leder senatoren med under et halvt prosentpoeng. De to siste målingene fra Ohio og Pennsylvania, gir imidlertid Bush ledelsen. Differansen ligger innenfor feilmarginen. Det er derfor umulig å si om Bush har fått medvind mot slutten, eller om det skyldes tilfeldige utslag.

Midtvesten
Mandag konsentrerte Bush og Kerry seg om Midtvesten, der de ligger jevnt i både Iowa og Wisconsin. Kerry holdt et møte i Florida mandag morgen, før han fløy nordover til Milwaukee i Wisconsin. En og en halv time senere var det Bush sin tur i bryggeribyen. Begge skal også innom Ohio.

Texas
Kerry får i tillegg med seg Detroit i Michigan. President Bush avslutter sin innspurt med sju valgmøter i seks delstater. Han startet dagen i Ohio, og dro videre til Pennsylvania før han lander i Milwaukee. Fra Wisconsin drar han innom Iowa, før han setter kursen vestover. Presidenten avslutter kvelden med et møte i New Mexico og i Dallas, Texas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere