RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Det første offeret

Sist oppdatert:
Ryan Clark var det første skuddofferet i det som ser ut til å være en sjalusi-massakre.

Se video fra åstedet ved å klikke på videovinduet over

Ifølge flere amerikanske medier var 20-åringen Ryan Clark og gjeringsmannens kjæreste de første ofrene for den verste skytedramaet i USAs historie. En krangel med kjæresten kan ha fått gjerningsmannen til å gå amok med på Virginia Tech-universitetet mandag morgen.

Ifølge Daily Mail skal gjerningsmannen ha kranglet med kjæresten inne i internatbygningen. Han mente å ha sett henne sammen med en annen mann. En studentrådgiver kom først til stedet og fikk roet ned situasjonen.

Noen minutter etter klokka sju kom gjerningsmannen tilbake og skjøt Ryan og kjæresten.

Det er ikke kjent hvorvidt Ryan hadde et forhold til kjæresten, men en teori er at gjerningsmannen trodde det og deretter gikk amok.

- Student fra Kina
Ifølge avisen Chicago Sun Times etterforsker politiet om gjerningsmannen var en 24 år gammel student som kom til USA i august i fjor. Etterforskningskilder opplyser til avisen at mannen ankom San Francisco 7. august i fjor på studentvisum utstedt i Shanghai.

Politiet tror tre bombetrusler mot skolen nylig kan vært gjort for å teste universitetets sikkerhetsrutiner.

TV 2 Sumo: Gerhard Helskog rapporterer: - Et universitet i sorg
TV 2 Sumo: Verste skytedrama noensinne
TV 2 Sumo: Sjokkerte studenter
LES OGSÅ: Overlevde ved å spille død
LES OGSÅ: 33 døde i skolemassakre
LES OGSÅ: Norske studenter nær massakren

To åsted
Det var tidlig mandag morgen lokal tid at massakren ved det velrenommerte Virginia Tech-universitetet i Blacksburg startet. Den første skytingen fant sted i femte etasje ved internatbygningen West Ambler Johnston. Klokken 07.15 kom den første nødmeldingen om skuddene. Her ble to personer - en mann og en kvinnne - skutt og drept.

Skolens ledelse og universitetspolitiet er blitt kraftig kritisert for å unnlatt å advare studentene umiddelbart etter drapene, om at en drapsmann var løs.

LES OGSÅ: Dramaet minutt for minutt

Ifølge politisjef Wendell Flinchum betraktet de den første skyteepisoden som en isolert hendelse og antok at gjerningsmannen hadde forlatt skolens område. Derfor mente de også at det ikke var behov for å stenge av skolens område.

Deretter gikk det nesten to og en halv time før den neste massakren fant sted ved forlesningsbygget Norris Hall drøyt halvannen kilometer unna. Her ble minst 30 mennesker drept av den tungt bevæpnede gjerningsmannen.

Tok sitt eget liv
Politiet opplyste på en pressekonferanse natt til tirsdag norsk tid at 33 mennesker er døde etter det som er den verste skyteepisoden i USAs historie. Både studenter og ansatte er blant de drepte. Politiet bekreftet også at en gjerningsmann hadde tatt sitt eget liv.

Ifølge CNN er det til sammen 29 skadde på fire ulike sykehus. Flere av dise har alvorlige skader.

Fant to våpen
To håndvåpen ble funnet inne i Norris Hall, men natt til tirsdag var det fortsatt noe uklarhet omkring gjerningsmannen. Sjefen for universitetspolitiet, Wendell Flinchum, forteller at etterforskningen ikke har endelig bekreftet at det kun dreide seg om en gjerningsmann.

- Vi foretar undersøkelser av kuler og ammunisjon funnet på åstedene for å fastslå om det er samme våpen som ble brukt begge steder, sa Flinchum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere