RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det hvite hus: Hvis Nord-Korea vil møtes, kommer vi


USAs president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix.
USAs president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: ( NTB scanpix )
Det hvite hus sier president Donald Trump fortsatt er klar til å møte Nord-Koreas leder Kim Jong-un, selv om sistnevnte skal ha truet med å avlyse møtet.

– Hvis nordkoreanerne vil møtes, kommer vi til å være der, sa Det hvite hus' pressetalskvinne Sarah Sanders under daglig pressebrif torsdag.

– Presidenten er forberedt og vil være klar til å møtes, og vi fortsetter å arbeide med forberedelsene slik ting er nå, sier hun videre.

Uttalelsene kommer etter at Nord-Korea ifølge flere medier, blant dem det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap, onsdag skal ha truet med å avlyse det planlagte toppmøtet mellom Trump og Kim i Singapore 12. juni.

En av grunnene er sterk misnøye med at USA og Sør-Korea nå holder en stor militærøvelse sammen. Nord-Koreas viseutenriksminister Kim Kye Gwan har også utelukket å gå med på et premiss om ensidig atomnedrustning.

Nord-Koreas sjefforhandler Ri Son Gwon fulgte opp med kraftige utfall mot USAs allierte Sør-Korea torsdag. I uttalelser gjengitt av det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA og Reuters, beskrev han den sørkoreanske regjeringen som inkompetent.

Ri kritiserte også nabolandet for å delta i militærøvelsen sammen med USA, og for å tillate «menneskelig avfall» til å tale i den sørkoreanske nasjonalforsamlingen. Hvem han siktet til med dette kraftuttrykket, er uklart.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere