*Nettavisen* Nyheter.

Det skulle vært Kristiansand

Foto: (Reuters)

I Kina løser de snøproblemer på sin egen måte. Se video.

Da snøkaoset rådet som verst på Sørlandet tidligere i vinter, manglet det ikke på klager over kommunens innsats. Hvis det er én ting de ikke har mangel på i Kina, så er det innsats. For i stedet for å bruke brøytemaskiner med store ploger for å få frem togene, så måker de heller for hånd.

Verste snøkaos siden 50-tallet
De siste dagene har Kina opplevd det kraftigste snøværet på flere tiår. Snøkaoset har blokkert store deler av jernbanesystemet i Liaoningprovinsen.

Snøskavler på opptil tre meter stanset lenge togtrafikken, og tusenvis av passasjerer måtte smøre seg med tålmodighet i påvente av at togene skulle komme seg frem i snøværet.

100.000 spar frem tog
Forsinkede tog har endelig begynt å gå igjen etter at over 100.000 mennesker har vært med å fjerne snøen fra jernbanesporene.

Det var toglinjene gjennom byen Shenyang som ble sterkest rammet av snøstormen, som regnes for å være den mest ekstreme på 56 år, melder Reuters.

Den sterke vinden gjorde at togene ikke kunne kjøre i mer enn 20 kilometer i timen. Vanligvis pleier disse togene å ha en fart på rundt 160 kilometer i timen.

I følge lokale medier har jernbanesystemet begynt å få kontroll på snøkaoset, melder Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.