RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2/Privat)

«Det sterkeste er mangelen på liv»

Sist oppdatert:
Fullstendig knust over tapet på sin kjære Martine måtte foreldrene gjennomføre likskue.

LONDON/OSLO (Nettavisen): Sjømannspresten har vært sammen med familien nesten kontinuerlig etter at det ble kjent at Martine hadde blitt funnet drept under bygningssøppel i en bygård i Great Portland Street 220 i London søndag. Han forteller om en familie full av smerte og savn.

Likskue
Tirsdag var sjømannspresten med familien på den obligatoriske identifiseringen av Martine, slik engelsk lov krever. Det var et hardt møte mellom familie og et elsket familiemedlem.

- Det har vært fryktelig tøft for familien både mandag og tirsdag, men noe slikt som et likskue går det ikke an å forberede seg på som familie. Det er kanskje det mest krevende de har vært gjennom, forteller Holt.

I taushet
Han sa at familien gjennomførte likskuet i taushet. Ifølge Scotland Yards midlertidige obduksjonsrapport som ble sluppet natt til tirsdag skal askerjenta ha hatt store skader på halsen.

- Det var ikke så mye som ble sagt. Det spesielle for familien var ikke om kroppen var i en sånn eller slik tilstand. Det sterkeste er mangelen på liv. Det er alltid det sterkeste, sier Holt.

Moren, faren, søsteren, broren og onkelen til Martine forsøker, i følge sjømannspresten, å komme gjennom sorgen sammen.

- Det har vært godt for dem å være sammen om sorgen, sier Holt.

Studerte sammen
Martine Vik Magnussen og Farouk Abdulhak skal ha kjent hverandre i rundt ett år før Martine ble funnet død søndag. Blant annet studerte de begge økonomi på Regents College bare noen kvartaler fra der Martine ble funnet død.

De var også medlemmer av den eksklusive og private klubben Maddox i Mayfair, også det i nærheten av huset der Farouk bodde og Martines legeme ble funnet.

Det var denne klubben Martine og venninnene hadde vært på da askerjenta forsvant sammen med Farouk rundt klokken tre natt til fredag 14. februar.

Søndag 16. februar skulle Martine reist hjem til Norge på påskeferie. Samme dag ble hun funnet død.

Kan slippe straff
Farouk Abdulahk reiste til hjemlandet Jemen kort tid etter drapet. Dersom det skulle vise seg at etterlyste Farouk Abdulahk er involvert i drapet, kan Martines medstudent slippe straff ettersom Jemen ikke har noen utleveringsavtale med Storbritannia.

Faren til Farouk Abdulahk (21) bruker nå milliardformuen for å hindre at britisk politi får utlevert sønnen i forbindelse med drapet

Les også: Har hyret stjerneadvokater

Les også: Etterlyser Farouk Abdulhak

For sterkt
Tirsdag kveld arrangerte den norske sjømannskirken en minnestund for Martine. I forkant var det varslet at familien ikke ville delta på denne minnestunden. Sorgen og savnet ble sterkt for ett av familiemedlemmene som likevel dukket opp i sjømannskirken.

- De varslet at de ikke ønsket å delta, men ett medlem valgte likevel å komme. Det setter vi pris på, sier Holt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere