RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Det største Apple-hackingangrepet noensinne» kan ha rammet 225.000 iPhoner


Hackere bruker den skadelige programvaren til blant annet å laste ned premiumversjoner av apper og låse enhetene som er smittet.
Hackere bruker den skadelige programvaren til blant annet å laste ned premiumversjoner av apper og låse enhetene som er smittet. Foto: Yui Mok (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Skadelig programvare spres angivelig gjennom app.

Hackere skal ha brukt et høyteknologisk datamaskinvirus for å stjele Apple ID-detaljer fra 225.000 iPhoner i det som betegnes som det største tyveriet av sitt slag noensinne, melder Metro. 

Brukere fra 18 forskjellige land er rammet - blant disse er Kina, Frankrike, Russland, Japan, Storbritannia, USA, Canada, Tyskland, Australia, Italia, Spania, Singapore og Sør-Korea.

Foreløpig er det ikke registrert at norske Apple-brukere er rammet i angrepet.

Enkelte ofre har allerede sett endringer på kontoene sine - der hackerne bruker kontodetaljene deres til å laste ned premiumversjoner av forskjellige apper.  I tillegg skal minst én person ha fått enheten sin låst.

Stjeler kontodetaljer

Hackerne brukte ondsinnet programvare (malware) ved navn KeyRaider. KeyRaider stjeler kontodetaljer fra Apple-kontoer knyttet til iPhoner og iPader som har blitt smittet med den skadelige programvaren.

Det ser ut til at den skadelige programvaren spres gjennom appen Cydia.

Sikkerhetsselskapet Palo Alto sier ifølge Metro at viruset bare rammer telefoner som er «jailbreakede». Det vil si at eieren har låst opp telefonen og gjort den tilgjengelig for tredjepartsinformasjon som ikke er godkjent av Apple selv.

Kan låse enhetene

Palo Alto har laget en steg-for-steg-guide til alle som er urolige for om de kan ha blitt rammet av hackingangrepet.

Etterforskerne i selskapet sier at viruset kan ødelegge alle typer funksjoner for å låse opp enhetene som har blitt rammet, uavhengig av om det rette passordet er blitt oppgitt eller ikke.

Angrepet kan også lede til beskjeder om at brukerne betaler en sum løsepenger uten at det går gjennom Apples servere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere