*Nettavisen* Nyheter.

Det usynlige pissoaret

Det nye pissoaret forsvinner ned i bakken når de fulle har gått hjem. Se bilder og video.

Navnet på oppfinnelsen er Urilift, og den er beregnet på fulle menn som raver rundt.

Det smarte er at pissoaret blir senket ned i fortauet på dagtid, mens det kommer frem igjen når feststemte mennesker overtar gatene.

- Om dagen har du ingen anelse om at det er en urinal der. Du ser bare et deksel, sier direktør Philip Bertel i Zenzo Group, som distribuerer pissoaret i Danmark, til Nettavisen.

Se video av pissoaret her

(Nederst i saken ser du bilder av oppfinnelsen)

Også i Norge?
Den nye oppfinnelsen består av en stående urinal, og er derfor bare beregnet på menn, ifølge ITavisen.

Så langt har ikke oppfinnelsen nådd Norge. Men den danske distributøren forteller at den finnes i Danmark, Nederland, England, Belgia, Frankrike og Tyskland.

- Det står nå en Urilift på et fint torg midt i byen Esbjerg. Den blir kjørt opp på kvelden klokken 22, og blir kjørt ned igjen klokken 06 på morgenen, forteller Bertel.

Pissoaret har ifølge direktøren vært en stor suksess de to årene den har stått i byen.

- Det er et problem i alle byer at folk tisser her og der, og dette hjelper. I Esbjerg er de veldig tilfredse. I gamle bydeler hvor det er turister på dagtid er det ofte uteliv på kveldstid, og da har man andre behov, sier Bertel.

Han tror derfor oppfinnelsen også vil dukke opp i Norge.

- Det tror jeg, for det er et veldig godt produkt som har lang levetid. Den er i rustfritt stål, og er utrolig vandalsikker. Man klarer ikke å slå den i stykker, sier direktøren.

Styres manuelt
Pissoaret senkes ikke automatisk ned i bakken, men manuelt.

På den måten skal man unngå at fulle menn blir med ned under bakken.

- I Esbjerg ligger den ved en fin restaurant som har uteservering, og det er restauranten som sørger for å kjøre liften opp om kvelden. Om morgen er det kontrolløren som gjør rent som kjører den ned igjen, sier Bertel til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.