Gå til sidens hovedinnhold

- Det var en svært vanskelig dag

Hillary Clinton snakker ut om gisseldramaet som utspilte seg på hennes valgkontor.

Fredag ettermiddag lokal tid var det en mann i 40-årene som tok seg inn på valgkontoret til Hillary Clinton i Rochester, New Hampshire og hevdet han hadde en bombe.

Lee Eisenberg holdt flere av Clintons medarbeidere som gissel i flere timer før han til slutt overga seg til politiet. Det viste seg at Eisenberg ikke hadde noe bombe, men hadde festet signallys til brystet.

Fortsetter valgkampen
Hillary Clinton sier at hendelsen har etterlatt sterke inntrykk, men lover at hun vil fortsette med valgkampen som planlagt.

- Han var en person som var ukjent for mine medarbeidere på valgkontoret helt frem til han kom inn døren i dag. Det virker som at han var en person som trengte hjelp, men søkte oppmerksomhet på en absolutt feil måte. Dette var for meg og min kampanje en svært anstrengt og vanskelig dag, sa Clinton under en pressekonferanse fredag kveld lokal tid.

Mentalt ustabil
Både Eisenberg og gislene var i kontakt med CNN under gisseldramaet. Eisenberg opplyste overfor nyhetskanalen at han var mentalt ustabil og at ingen ville hjelpe ham. CNN valgte å ikke rapportere dette i frykt for å sette gislenes liv i fare.

Clinton uttrykket sin takknemlighet overfor politiet som løste dramaet på en fredelig måte.

- Jeg vil takke dem for at de håndterte hendelsen på en profesjonell måte og for deres utrolige innsats. Vi er svært lettet over at det endte fredelig, sa hun.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus